AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 6.6.2020

​"Haka on meille hyvä vastus" – SJK kohtaa valkeakoskelaiset lauantaina

​"Haka on meille hyvä vastus" – SJK kohtaa valkeakoskelaiset lauantaina

SJK isännöi Hakaa lauantai-iltapäivästä. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK pääsee pitkästä aikaa tositoimiin ja kohtaa Veikkausliigaan nousseen FC Hakan lauantaina OmaSp Stadionilla.

Joukkueet kohtasivat talvella Suomen Cupin karsintaottelussa ja tuolloin Haka oli vahvempi 1-3 -tuloksella Wallsport Areenalla. Erittäin mielenkiintoinen ottelu on tulossa, erityisesti siksi, että peli on ensimmäinen sitten koronakriisin alun.

– Haka oli viimeksi Suomen Cupin karsinnoissa paljon valmiimpi pelissään kuin me. Heillä on hyvä pelitapa ja se on hyvä pallollinen joukkue. Ja he ovat vielä vahvistuneet entisestään, kun Markkanen, Medo sekä pikku-Tainio tulivat mukaan.

- Siksi se on meille hyvä vastus ja vähän veikkaan, että Haka voi olla Veikkausliigassa aikamoinen yllättäjä. Se on ollut sitä jo talvella cupissa. Haka ei ole hävinnyt yhtään peliä ja se on kaikin puolin vahva sekä nälkäinen joukkue, arvioi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara lauantain vastustajaa.

Honkavaaran mukaan Haka toimii tätä taustaa vasten tähän tilanteeseen erittäin hyvänä mittarina.

– Mutta kiva päästä pelaamaan. Jos Haka oli viimeksi paljon valmiimpi, niin nyt sitten nähdään, mitä tässä on tämän koronan aikana tapahtunut. Olemmeko saaneet sitä eroa kurottua kiinni? Ylipäätään, meidän tulee olla valmiimpia pelaamaan.

Joukkueet saivat aloittaa normaalit joukkueharjoitukset vasta tällä viikolla, kun 10 hengen kokoontumisrajoitus päättyi. Edellisestä pelistäkin on kulunut jo kolme kuukautta, kun viimeisin ottelu pelattiin 6.3. ja silloin SJK kaatoi KPV:n harjoitusottelussa 2-0 lukemin Wallsport Areenalla. Yhtä pitkää taukoa peleistä, ei ole yleensä edes kauden päättymisen ja uuden pre-seasonin välissä.

– Tämä on toki ensimmäinen ottelu pitkään aikaan ja me tullaan peluuttamaan tosi laajaa rosteria. Ehkä isoin juttu on saada peliaikaa kaikille, joten me pelaamme aika lailla kahdella kokoonpanolla tässä ottelussa. Vähän kuten ilmeisesti tekee Hakakin. Ja ollaan sillä tavalla varovaisia, että haluamme pitää kaikki pelaajat ehjänä, Honkavaara toteaa.

– Tärkeintä tässä on se peli, mutta kyllä me haluamme nähdä siellä kentällä myös niitä asioita, joita olemme voineet harjoituskentällä tässä lyhyessä ajassa tekemään. Enemmän tämä korona-aika on käytetty fyysisen puolen parantamiseen, varsinkin aluksi.

SJK:n pelaajatilanteelle koronatauko on tehnyt hyvääkin, sillä sairastuvalla on tyhjempää kuin aikoihin.

– Loukkaantumisten osalta meillä on ainakin nyt hyvä tilanne, kun ainoastaan Nadson on tällä hetkellä poissa. Billy Ions saattaa pelata joko meidän tai sunnuntaina SJK Akatemian kanssa. Tällä hetkellä hänen kohdallaan tärkeintä on kontrolloida kuormaa.

- Meillä on tulossa lisää harjoituspelejä heti ensi viikolla, kun kohtaamme Ilveksen Tampereella keskiviikkona, kertoo Honkavaara.

Ottelu alkaa lauantaina kello 14.00. 500 hengen katsojarajoitus on voimassa. Portit ja palvelut avautuvat kello 13.00 ja maksullinen livelähetys netissä alkaa kello 13.45 valmentajien ja pelaajien haastatteluilla. Lähetyksen hinta on 9,90 euroa ja siihen pääsee tästä.

Lisää uutisia