AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 3.6.2020

​SJK-lupaus Sipolan tähtäin tiukasti ykkösjoukkueeseen nousussa

​SJK-lupaus Sipolan tähtäin tiukasti ykkösjoukkueeseen nousussa

SJK:n tulevaisuuden lupauksiin kuuluva Sami Sipola muutti Seinäjoelle Oulusta ja aloitti SJK:n jalkapallolukiossa 2019.

Vasta 18-vuotias Sipola aloitti ensin SJK:n juniorijoukkueissa, mutta otti nopeasti paikkansa SJK Akatemian Kakkosessa pelanneesta joukkueesta puolustajana. Sipola pelasi kahta ottelua vaille kaikissa SJK Akatemian Kakkosen ottelussa, samalla harjoitellen myös edustusjoukkueen kanssa. Eniten hän odottaa tällä hetkellä kuitenkin Ykkösen alkamista kesäkuun lopulla.

– Kyllä tässä nyt jo odottaa todella paljon tosipelien alkamista. Oikeastaan puolivuotta on edellisestä kunnon sarjapelistä, niin kyllä se ennestäänkin lisää sitä, että haluaa päästä pelaamaan, sanoo Sipola.

– Itse varsinkin siksikin, kun olen ajatellut, että tästä saisin läpimurtokauden itselleni Ykkösessä. Että pystyisin todistamaan itselleni ja kaikille muillekin, että pystyn pelaamaan korkealla tasolla näinkin nuorena. Ja tästä kun sitten pääsisi vielä ylemmäskin näyttämään. Ensi vuonna haluan päästä vielä vahvemmin mukaan edustusjoukkueeseen, Sipola jatkaa.

Sipola on pre-seasonin aikana harjoitellut pääosin edustusjoukkueen mukana, mutta myös SJK Akatemian harjoituksissa.

– On ollut tosi iso asia, että saan olla viikosta toiseen edustusjoukkueen mukana harjoituksissa. Pelata ja harjoitella todella hyvätasoisten äijien kanssa. Totta kai mullakin on tavoitteena päästä pelaamaan virallisia pelejäkin edustusjoukkueen mukana. Minimitavoitteena olisi olla muutamassa pelissä jo nyt mukana. Ja jos pelit kulkee, niin mahdollisimman paljon mukana.

- Oma tekeminen se näyttää sitten sen, kuinka paljon saan vastuuta siellä. Eli kyllä edustusjoukkue on tavoitteeni. Ykkösen pelit ei siinä mielessä riitä itselleni, sillä ehdottomasti haluan puskea itseäni eteenpäin ja pelata vielä kovempia pelejä edustuksen mukana, Sipola kertoo.

Sipola kokee, että harjoittelu edustusjoukkueen kanssa on tuonut paljon lisää myös omaan pelaamiseen.

– Pelaajista olen koittanut ottaa mallia paljon Niko Markkulalta, joka pelaa itseni kanssa samaa pelipaikkaa. Seuraan mitä hän tietyissä tilanteissa saattaa tehdä ja sillä tavalla yrittänyt ottaa hänestä oppia. Se on mielestäni hyvä, että tuon tasoinen pelaaja pelaa täällä samaa pelipaikkaa kuin minä, sillä ihan varmasti pystyn oppimaan todella paljon uutta, kun pystyn läheltä seuraamaan kaiken aikaa tuon tasoista pelaajaa.

– Lisäksi kun pääsee pelaamaan tämmöisiä kavereita vastaan kuin vaikkapa Denys Oliinyk, joka on pelannut Bundesliigassa ja vaikka missä huippusarjoissa. Tällaisilla CV:llä varustettuja kavereita, kun tulee päivittäin vastaan, ja pääsee heidän kanssaan treenaamaan, niin tulee semmoinen fiilis, että tässä on vielä itselläkin mahdollisuus pelata vaikka missä, Sipola sanoo.

SJK:n valmennuskaksikko Jani Honkavaara ja Joaquin Gomez saavat nuorelta pelimieheltä myös varauksettomat kehut.

– Meidän valmentajat ovat mielestäni myös saaneet hyvin iskostettua meidän päähän, mitkä on meidän pelisysteemit ja mitä he haluavat meiltä kentällä. Se mikä on mielestäni Honkavaaran ja Gomezin suurin vahvuus, on miten he tulevat pelaajien kanssa toimeen. Se on mielestäni todella tärkeätä, jos haluaa rakentaa menestyvän joukkueen.

Lisää uutisia