FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.22 // 3.6.2020

​"Enemmän pelejä ja enemmän maaleja" – IFK Mariehamnin Gustaf Backalidenillä selvät tavoitteet

​"Enemmän pelejä ja enemmän maaleja" – IFK Mariehamnin Gustaf Backalidenillä selvät tavoitteet

Gustaf Backaliden hakee lisäosumia. (Kuva: Juha Tamminen)

Malmöläislähtöinen Gustaf Backaliden siirtyi IFK Mariehamniin viime kaudelle ja nyt toisella kaudella hänellä on selvät tavoitteet valmiina.

Viime kaudella 22-vuotias Backaliden pelasi 21 Veikkausliigaottelua. Jo loppukeväästä tuli pakollista taukoa loukkaantumisen takia.

- Tavoitteena on päästä pelaamaan enemmän otteluita kuin viime kaudella. Viimeksi käsivamma tuli jo aika alkukaudesta ja se häiritsi kautta aika pitkään, Backaliden miettii IFK TV:n haastattelussa.

Ruotsalainen on yksi pelaajista, joka jatkaa IFK Mariehamnissa. Uutta on paljon päävalmentaja Lukas Syberyjskin johdolla ja uusia pelaajiakin peräti 11. Kaikki näyttää kuitenkin hyvältä Backalidenin mukaan.

- Kaikilla valmentajilla on oma filosofiansa, mutta Lukas on tullut hyvin sisään ja tietää mitä haluaa, joten uskon että meillä on hyvä kausi edessä.

- Tunnelma joukkueessa on ollut hyvä, vaikka uusia pelaajia on paljon. Tietysti vähän vaikea sanoa nyt, kun emme ole koko joukkue yhdessä harjoitelleet melkein kolmeen kuukauteen. Jokainen on joutunut enemmän pitämään itse huolta omasta kunnostaan, mutta nyt toki olemme taas päässeet harjoituksiin joukkueena, Backaliden toteaa.

Omat vahvuudet on hyvin tiedossa ja pienen miettimisen jälkeen myös ainakin yksi parannettava osa-alue löytyy.

- Hyvä laukaus ja hyvä pallon kanssa, aika hyvä olen puolustamaankin – ne ovat ehkä vahvuuksia. Minun pitäisi varmaan tehdä kuitenkin tehdä enemmän maaleja. Mutta sen näkee sitten, tuleeko niitä ja kuinka paljon.

Lähde: IFK TV
Lisää uutisia