AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 2.6.2020

​"Uskon että aika riittää" – Zeneli näkee FC Lahden pelissä vielä hiomisen varaa

​"Uskon että aika riittää" – Zeneli näkee FC Lahden pelissä vielä hiomisen varaa

Ilir Zenelillä ja Kuhnureilla on vielä töitä edessä. (Kuva: Juha Tamminen)

Ensi kertaa yli kahteen kuukauteen joukkueharjoituksissa maanantaina – FC Lahden valmistautuminen kohti Veikkausliigakauden alkua kääntyi loppusuoralleen.

Yksilöharjoittelun ja pienryhmäharjoittelun avulla virettä ylläpitänyt kuhnurijoukkue ei päävalmentaja Ilir Zenelin mukaan joukkueharjoittelun puute näkyi vielä selvästi. Intoa riitti, mutta tuntuma on vielä hiukan haussa.

– Valmentajan silmään näytti kyllä siltä, ettei olla pitkään aikaan harjoiteltu yhdessä; ajoituksien ja kulmien kanssa oli isoja ongelmia. Joukkueen laatu ja taso eivät olleet sillä tasolla, millä sen kuuluisi olla. Paljon on kuitenkin tapahtunut asioita ja meillä on kuukausi vielä aikaan sarjan alkuun, Zeneli sanoi Yle Urheilulle.

– Reagoinneissa, sijoittumisissa ja ennakoinneissa oli puutteita tietyillä pelaajilla, vaikka ne ovat olleet ennen heidän vahvuuksiaan. Tuntui ihan siltä, että he olisivat olleet ensi kertaa hiekkalaatikossa; toisaalta innoissaan mutta aika turhautuneina, puristivat ehkä liikaa.

Pre-season alkoi nyt tavallaan uudestaan alusta pitkän joukkueharjoittelutauon jälkeen. Aikaa on vain kuukauden päivät ennen kuin taistelu pisteistä alkaa. Zeneli uskoo paljon edistystä tapahtuvan tulevina viikkoina.

– Kun on kyseessä ammattijoukkue ja -pelaajat, ja tehdään oikeita asioita oikeassa ympäristössä, niin uskon, että tämä aika pitäisi riittää siihen, että saadaan niin joukkue kuin yksilötkin mahdollisimman hyvään kuntoon sarjan alkaessa.

- En silti usko, että päästään välttämättä samalle tasolle kuin esimerkiksi Espanjan leirin jälkeen, Zeneli viittasi alkukevään tilanteeseen ennen koronataukoa.

Lähde: Yle Urheilu
Lisää uutisia