AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 2.6.2020

​"Tavoite edustusjoukkueessa ja pelata hyvin" – Jyri Kiuru haastaa SJK-hyökkääjät

​"Tavoite edustusjoukkueessa ja pelata hyvin" – Jyri Kiuru haastaa SJK-hyökkääjät

Viime kaudella debyyttinsä Veikkausliigassa tehnyt SJK-hyökkääjä Jyri Kiuru on valmis isompaan vastuuseen kaudella 2020.

Odotukset kauden alun lähestyessä ovat Kiurulla korkealla.

– Kauden alku on tosiaan viimein lähellä ja varmasti ihan jokainen odottaa kädet ja jalat sauhuten, että tosipelit alkavat. Päästään tekemään sitä mistä eniten tykätään, sanoo Kiuru.

Kiurun osalta Veikkausliigassa pelaamisen ohella vaihtoehto on myös Ykköseen noussut SJK Akatemia.

– Ollaan mielestäni pidetty tosi hyvin tahti yllä treeneissä, joten toivottavasti ollaan hiukan edellä muita joukkueita ja valmiita kun Veikkausliiga alkaa. Ja minä kyllä todellakin uskon, että ollaan.

– Ykkösen kausi alkaa parin viikon päästä ja siitä tulee varmasti todella mielenkiintoinen sarja. Meillä on siellä tosi nuori, mutta hyvä joukkue, ja uskon, että pystytään laittamaan tosi monelle jengille vastaan. Varsinkin kotona OmaSp Stadionilla, arvelee Kiuru.

Helmikuussa 20 vuotta täyttänyt Kiuru muutti Seinäjoelle viime vuonna ja kotoisin hän on Nummelasta. Kiuru on pelannut kasvattajaseuransa NuPS:n lisäksi Käpylän Pallon junioreissa ja HJK:n joukkueissa, ennen siirtoa SJK Akatemiaan.

– Olen kyllä viihtynyt täällä tosi hyvin. Ei ole mitään valittamista missään. Olen tykännyt kaupungista sekä seurasta ja olen saanut täällä todella paljon frendejä. Kaikki pyörii minun mielestäni täällä tosi hyvin, Kiuru kertoo.

Kiuru ehti pelata viime kaudella kuudessa Veikkausliigaottelussa. SJK Akatemian riveissä pelejä tuli 17 ja niissä syntyi myös 7 maalia. Tänä talvena hän pelasi SJK U20 joukkueen riveissä SM-karsintasarjaa, missä hän on tehnyt 6:ssa pelissä 7 maalia.

– Totta kai oma tavoitteeni on pelata edustusjoukkueessa, näyttää taitoni siellä sekä pelata mahdollisimman paljon. Olen seurannut aika paljon Denys Oliinykin pelityyliä. On todella siistiä, miten pallo pysyy kuin liimattuna hänen jalassaan. Ja Mehu Hetemaj on ihan omaa luokkaansa johtajuuspuolella. Hän on kyllä huikea pelaaja, sanoo Kiuru vielä lopuksi.

Lisää uutisia