FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.21 // 30.5.2020

"Näen itseni haastajana" - Seth Saarinen on Hakassa hakemassa taas askelta eteenpäin

"Näen itseni haastajana" - Seth Saarinen on Hakassa hakemassa taas askelta eteenpäin

Seth Saarinen on sopeutunut Hakaan hyvin.

FC Haka sai riveihinsä nuoren lupaavan laitapelaajan, kun Seth Saarinen siirtyi talvella HJK:n organisaatiosta Hakaan. Hiljattain 19 vuotta täyttänyt Saarinen hakee Hakasta vastuuta ja uutta haastetta.

Saarinen on Helsingistä lähtöisin ja ensikosketuksen jalkapalloon hän sai Atlantiksen riveissä, mutta siirtyi jo nuorena HJK:n junioreihin. Siellä häntä valmensi myös FC Hakan nykyinen päävalmentaja Teemu Tainio.

– Teemu oli valmentajani B-junioreissa, mutta tunsin hänet jo ennestään, kun pelasin hänen poikansa kanssa samassa joukkueessa, Saarinen avaa yhteistä historiaansa Tainion kanssa.

Myös Sveitsin kansalaisuuden äitinsä kautta omaava Saarinen on ehtinyt käysä alppimaassakin hakemassa kokemuta. Hakaan Saarinen tuli hakemaan kehitystä ja vastuuta. Ennestään tuttu päävalmentaja painoi vaakakupissa, mutta hän sai positiivisia viestejä myös joukkueen sisältä.

– Haka nousi liigaan ja ajattelin tämän olevan minulle sopiva haaste sekä paikka, jossa saan näyttää. Aleksi Lehtojuuri on minulle tuttu kaveri ja juttelin hänen kanssaan ja hän antoi hyvän kuvan seurasta.

Saarinen on sopeutunut hyvin Valkeakoskelle ja Hakaan.

– Kaikki on mennyt ihan hyvin. Harmi vain, että korona keskeytti, sillä olimme hyvässä vireessä. Treenit ovat olleet hyviä ja koko ajan mennään parempaan suuntaan.

Saarinen viihtyy parhaiten oikeana laitapuolustajana, mutta pystyy pelaamaan tarvittaessa myös vasemmalla tai hyökkäävässä roolissa laidalla. Saarisen osaamista nähtiin myös talven otteluissa ja hän sai maalitilinsäkin auki Suomen Cupin ottelussa SJK:ta vastaan. Hakan laitapakkitilanne on hyvä ja Saarinen yrittää saada tiukasti jalkansa sisään pelaavaan kokoonpanoon.

– Näen itseni tällä hetkellä enemmän haastajana ja pelipaikoista käydään tiukkaa vääntöä. Kaikki haluavat päästä pelaamaan ja se näkyy harjoituksissa.


Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on käynnissä 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää!

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun

Lisää uutisia