AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.21 // 29.5.2020

​"Uskon että laaja materiaali on meille etu" – SJK:n Robin Sid palaamassa pelikuntoon

​"Uskon että laaja materiaali on meille etu" – SJK:n Robin Sid palaamassa pelikuntoon

Robin Sid ehtii täyteen iskuun ennen Veikkausliigakauden alkua. (Kuva: SJK)

Myöhemmin tänä vuonna 26 täyttävä Robin Sid siirtyi IFK Mariehamnista Seinäjoelle täksi kaudeksi ja ehti pelata SJK:ssa yhden Suomen Cupin ottelun ennen loukkaantumistaan harjoituksissa.

Loukkaantuminen ei ollut vakava. Harmillisesti heti paluun jälkeen tuli toinen loukkaantuminen ja Sid on nyt kuntouttanut itseään SJK.n fysioterapeutti Tiitus Lehtisen sekä suorituskyvyn osaston johtaja Mikko Kujalan valvonnassa.

– Siinä oli aika lailla epäonnea, kun varvas murtui molemmista jaloista perätysten. Ehdin olla hetken kuitenkin mukana välissä ja nyt olen sitten kuntouttanut itseäni ja pian pitäisi olla taas kunnossa. Itseasiassa ihan huomenna pitäisi päästä ensimmäistä kertaa joukkueen mukaan. Toivottavasti nyt sitten vähän pidempään tällä kertaa, sanoo Sid.

Sinänsä ikävien loukkaantumisten myötä "koronakevät" ei ole Sidin kuvioita sotkenut kuitenkaan kovin pahasti.

– Aluksi kun tulin tänne, olin joukkueen mukana normaalisti. Sitten tuli korona ja se sotki vielä vähän kaikkea, mutta itse olen tehnyt oikeastaan vähän samoja yksilöjuttuja kuin muutkin, niin ei sinänsä ole omalla kohdalla tuntunut suurta eroa normaaliin kuntoutukseen. Sitä kun tehdään muutenkin aika lailla yksin. Pääosin ollut tekemisissä vain Tiitus Lehtisen kanssa.

– Pitääkin kiittää häntä siitä, että hän on antanut meille loukkaantuneille hyviä ohjelmia ja vaikka loukkaantumiset ei ole niitä futiksen kivoimpia juttuja tehdä töitä, niin Tiitus jaksaa pysyä positiivisena ja painaa meidän kanssa hommia.

Vähitellen on päästy kuitenkin kohti normaaliharjoittelua niin Sidin kuin koko SJK:n joukkueen osalta. Veikkausliigakauden alkuun on nyt reilu kuukausi ja valmistautuminen ollut täysin poikkeuksellista.

– Sarjan kannalta tämä tulee varmasti olemaan myös vähän erilainen tilanne, kun pelejä saattaa tulla vähän tiheämpään kuin ollaan totuttu. Joukkueena me ollaankin pyritty pääsemään hyvään kuntoon, että klaarataan se tuleva pelitahti.

- Toivotaan myös, että meidän laaja materiaali tulee auttamaan meitä siinä. Uskoisin, että se tulee olemaan meille etu. Nyt kun pelaamme kesäkuussa muutaman harjoituspelin muita liigajoukkueita vastaan, niin on todella jännä nähdä missä kaikki muut seisoo tässä tilanteessa.

Nälkää keskikenttämiehen mukana ainakin riittää.

– Talven Suomen cupin karsintojen jälkeen meillä on ainakin paljon revanssihenkeä. Ainakin itselläni on. Pitää näyttää, että ollaan paljon parempi joukkue kuin mitä siellä pelatut tulokset antoivat ymmärtää, Sid vakuuttaa.


Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on käynnissä 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää!

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun

Lisää uutisia