FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.20 // 23.5.2020

​"Tuntuu että kehityn koko ajan" – TPS:n Albijon Muzaci odottaa Veikkausliigadebyyttiään

​"Tuntuu että kehityn koko ajan" – TPS:n Albijon Muzaci odottaa Veikkausliigadebyyttiään

Albijon Muzaci on valmiina Veikkausliigaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Albijon Muzaci oli TPS:n viime kauden läpimurtopelaaja. Kakkosen tasolta SalPasta ponnistanut hyökkääjä iski seitsemän maalia TPS:lle Ykkösessä.

Muzaci tekee ensiesiintymisensä pääsarjatasolla heinäkuussa starttaavalla Veikkausliigakaudella 2020. Taustaa on SalPasta ja FC Jazzista. Todellinen nousu alkoi kuitenkin kaudella 2018 TPS:n nykyisen päävalmentajan Tommi Pikkaraisen tultua SalPan päävalmentajaksi.

Muzaci pelasi Pikkaraisen valmennuksessa uransa parhaan kauden pyssyttäen kahdeksan maalia SalPalle. Kauden päätyttyä Pikkarainen siirtyi Turun Palloseuran päävalmentajaksi. Perässä seurasi nyt 23-vuotias Muzaci.

– Emme käyneet mitään erityisiä keskusteluja kautta 2019 koskien. Tommi tiesi, millainen pelaaja olen. Hän oli kiinnostunut ottamaan minut mukaansa Tepsiin koettamaan, miten onnistun. Jos kaikki menisi hyvin, niin saisin sopimuksen ja jatkaisimme samaa projektia täällä, Muzaci kertoo.

Muzaci antoi vakuuttavat näytöt loppuvuoden harjoitusjaksolla TPS:ssä ja sai sopimuksen. Onnistuneen kauden 2019 pohja rakennettiin talven aikana. Muzaci sai ensimmäistä kertaa harjoitella talvikauden ilman isompia loukkaantumisia. Lisäksi hän lopetti työnsä pulverimaalarina. Muzacista tuntui ensimmäistä kertaa siltä, että jalkapallosta voisi tulla enemmänkin kuin harrastus.

– Kun pelasin SalPassa, kävin samalla töissä. Se oli vähän raskasta. Silloin se vielä onnistui, kun treenejä oli kolmesta neljään kertaan viikossa. Kun tulin Tepsiin, niin treenejä alkoi olla välillä pari kertaa päivässä. Ajattelin, että on fiksumpaa lopettaa työt, keskittyä jalkapalloon ja katsoa, mitä tästä tulee. Halusin panostaa futikseen täysillä.

Muzaci on työskennellyt Pikkaraisen kanssa nyt reilun kahden vuoden ajan. Muzacin mukaan hänen kehityksensä on vasta Pikkaraisen valmennuksessa toden teolla alkanut.

– Tuntuu siltä, että kehityn koko ajan, eikä kehitys ole ihan heti loppumassa.

– Elämäntyylini on vähän muuttunut täällä Tepsissä. Nyt kun on enemmän treenejä, niin ei ehdi tehdä niin paljon kaikkea muuta, sillä treenaamiseen menee aikaa. Minulla on hyvä olla. Se kantaa kentän puolelle, Muzaci miettii.

Lisää kosovolaissyntyisen Muzacin taustoista alla olevan lähdelinkin kautta.


Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on käynnissä 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää!

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun

Lisää uutisia