FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.20 // 22.5.2020

"Kun Haka ei halunnut jatkaa sopimustani, soitin heti Muuriselle" - Valeri Popovits muistaa lähdön Hakasta

"Kun Haka ei halunnut jatkaa sopimustani, soitin heti Muuriselle" - Valeri Popovits muistaa lähdön Hakasta

"Tsaari" hyvästekee Veikkausliigakentät 17.10.2009 - mestarina. (Kuva: Juha Tamminen)

Kaikkien aikojen Veikkausliigapelaaja Valeri Popovits kertasi uransa käännekohtia Hacast -podcastin 50-vuotisjuhlahaastatelussaan.

Popovitsin lähtö FC Hakasta vuonna 2009 oli iso uutinen. Se, ettei Haka halunnut jatkaa ikoninsa sopimusta vuodella, oli myös Popovitsille yllätys.

- Sopimukseni loppui 2008, jolloin toimin myös juniorivalmentajana seurassa. Ilmoitin seuralle, että haluaisin pelata vielä yhden vuoden Hakassa ja lopettaa sitten, Popovits kertoo.

- Minulle kuitenkin kerrottiin, että strategia seurassa muuttuu heti. En jäänyt sen enempää tätä miettimään, vaan soitin sitten Antti Muuriselle, joka otti minut urani viimeiseksi vuodeksi HJK:hon. Myös KuPS oli yksi vaihtoehto, "Tsaari" tunnustaa.

Popovitsin mukaan oli outoa vetää vanhan verivihollisen paita päälle 14 Haka-vuoden jälkeen.

- Ajattelin asian kuitenkin siten, että ammattilaisena teen mitä täytyy, kun yksi ovi sulkeutuu yksi aukeaa, Popovits filosofoi.

Haka oli ajautunut talousvaikeuksiin Popovitsin viimeisenä vuotena, ja tämä näkyi hänen mielestään myös kentällä.

- Vuonna 2008 palkat olivat aina myöhässä, joten se vaikutti koko mielialaan seurassa, ehkäpä tämä näkyi myös peliesityksissä.

HJK:ssa talous oli kunnossa, ja Popovits päätti uransa Klubissa.

- Tein maalinkin HJK:lle Tehtiksellä. Tein sen vielä päällä, mikä oli minulle harvinaista, hän naurahtaa.

Vuonna 2009 Haka päätti jäädyttää Popovitsin pelipaidan. "Tsaari" pitää asiaa hienona asiana, mutta muistuttaa, että näin tavataan tehdä vain jääkiekossa, ei jalkapallossa.

Popovits tunnettiin ennen kaikkea pelaajana, jolta näytti löytyvän aina enemmän aikaa ratkaisuihin kuin vastustajiltaan.

- Pää ylhäällä on ensimmäinen asia, hän muistuttaa.

- Pään pitää pyöriä koko ajan. Pitää tietää jo ennen kuin pallo tulee, mitä tehdä sen kanssa seuraavaksi. Kun vastustaja seurasi enemmän miestä kuin palloa, se antoi minulle aika usein edun. Pallo on aina nopeampi kuin pelaaja, Valeri Popovits tietää.


Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on käynnissä 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää!

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun

Lähde: Hacast-podcast
Lisää uutisia