FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.20 // 18.5.2020

"Tsaari" täyttää 50 vuotta – Veikkausliigan legenda jätti pysyvän jäljen historiaan

"Tsaari" täyttää 50 vuotta – Veikkausliigan legenda jätti pysyvän jäljen historiaan

Yksi 166:sta maalista on syntynyt... (Kuva: Juha Tamminen)

Valeri Popovits ei Veikkausliigaa seuraaville ihmisille juuri esittelyjä kaipaa. 17 kautta liigakentillä loistanut "Tsaari" täyttää tänään 18. toukokuuta 50 vuotta.

Popovitsin ura Veikkausliigassa alkoi kaudella 1993 TPV:ssä. Seuraavan kauden hän aloitti Ilveksessä siirtyen kesken kauden FC Hakaan, jossa "Tsaari" nousi todelliseksi seuraikoniksi. Hakassa hän pelasi aina kauteen 2008 saakka ja sen jälkeen vielä kauden HJK:ssa, jossa hän voitti uransa päätteeksi kuudennen mestaruutensa.

Popovits pelasi urallaan kaikkiaan komeat 395 Veikkausliigaottelua ja viimeisteli niissä vielä komeammat 166 maalia, jolla hän on selkeä ykkönen Veikkausliigan kaikkien aikojen maalintekijöistä. Maalikuninkuuden hän voitti kahdesti ja kaudella 1999 tehdyt 23 maalia jakavat Kimmo Tarkkion kanssa edelleen kausikohtaista maaliennätystä Veikkausliigassa.

Tsaari kuuluu itseoikeutetusti Veikkausliigan Legendojen joukkoon.

Veikkausliiga onnittelee Valeri Popovitsia merkkipäivän johdosta.


Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on voimassa 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää.

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun.

Lisää uutisia