FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.19 // 17.5.2020

​Paulus Roihan hurja putki kaudella 2001 – tätä ennätystä ei ihan helposti rikota

​Paulus Roihan hurja putki kaudella 2001 – tätä ennätystä ei ihan helposti rikota

Paulus Roiha kaudella 2001. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigassa on nähty vuosikymmenten varrella monia mahtavia maalintekijöitä. Paulus Roihalla on kuitenkin hallussaan ennätys, jota ei hevillä rikota.

HJK voitti 12.8.2001 pelatussa ottelussa kotonaan MYPA:n 2-0 ja Roiha viimeisteli ottelun molemmat osumat. Samalla alkoi hurja maaliputki, sillä Roiha teki vähintään yhden maalin peräti yhdeksässä perättäisessä ottelussa. Kahdeksassa seuraavassa kamppailussa hän nimittäin teki yhden maalin jokaisessa.

"Paukun" putki päättyi kuten oli alkanutkin – MYPA:a vastaan. HJK kärsi 20.10. vierasottelussaan Saviniemessä 0-1-tappion ja samalla päättyi niin Roihan yhdeksän ottelun putki kuin HJK:n samanmittainen tappioton putkikin.

Kovin lähellekään Roihan ennätystä ei ole päästy, sillä pisimmät maaliputket sen jälkeen ovat kuuden ottelun mittaisia. Näitä on historian saatossa kirjattu kahdeksan, mutta viimeisimmästä alkaa olla jo aikaa: Tim Väyrynen iski FC Hongalle kauden 2013 lopulla vähintään yhden maalin kuudessa perättäisessä ottelussa.

Väyrysen putki jäi tavallaan kesken kauden päätyttyä ja mies itse suuntasi ulkomaan kentille. Seuraavan Veikkausliigaottelunsa Väyrynen pelasi vasta heinäkuussa 2019 HJK:ssa ja jäi tuolloin osumitta Ilvestä vastaan – toki seuraavassa ottelussa VPS:aa vastaan Väyryselle merkittiin jälleen osuma.


Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on voimassa 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää.

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun.

Lisää uutisia