FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.19 // 17.5.2020

"Nousu on muuttanut suhtautumisen" – Salomo Ojala ylpeä Hakasta ja sen cup-historiasta

"Nousu on muuttanut suhtautumisen" – Salomo Ojala ylpeä Hakasta ja sen cup-historiasta

Hakan pelit sujuivat hyvin cupissa alkuvuodesta. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigaan paluun tehnyt FC Haka jatkaa kauttaan virallisten otteluiden osalta Suomen cupissa, kun joukkue kohtaa vieraskentällä MP:n 16.6.

Yksi tärkeimmistä tekijöistä Hakan nousussa Ykkösestä oli hyökkääjä Salomo Ojala, jonka 23 täysosumaa 26 ottelussa siivittivät koskilaisjoukkueen murskaavaan sarjavoittoon. Veikkausliiga pyörähtää käyntiin heinäkuun alussa, mutta toinen kauden päätavoitteista, Suomen cup tarjoaa parhaimmassa tapauksessa nousijajoukkueelle kaksi virallista ottelua ennen sarjakauden alkua.

Ojalan mukaan Suomen cup on Valkeakoskella erittäin arvostettu kilpailu.

- Cup-historia näkyy aika monessa paikassa Valkeakoskella, enkä ole missään muualla nähnyt tällaista ylpeyttä perinteistä. On hienoa olla mukana jatkamassa niitä, Ojala kertoo Hacast-podcastissa Suplassa.

- Tietysti yritetään omalta osaltamme päästä osaksi tuota perinnettä ja yrittää päästä mahdollisimman pitkälle.

Ojalan mukaan hyvin sujuneet cup-ottelut talvella tulevia Veikkausliigavastustajia vastaan ovat lisänneet joukkueen itseluottamusta.

- Ihan tasaväkisesti olemme pelanneet muita liigajoukkueita vastaan, en ole ollenkaan huolissani siitä, ettemmekö pystyisi Veikkausliigassa samaan.

Neljännesvälieräpaikka Suomen cupissa ja paluu Veikkausliigaan on selvästi ylpeyden aihe koskilaisille, Ojala iloitsee.

- Nousu on muuttanut täysin ihmisten suhtautumisen Hakaan, kaikki moikkaavat ja suhtautuminen on selvästi muuttunut. Kyllä täällä on jonkinlainen buumi nyt päällä. Ja mikäänhän ei ole hienompaa, kuin pelata täydellä Tehtiksellä kotiyleisön edessä. Varsinkin Pirkanmaan derbyjä odotan kovasti, Salomo Ojala makustelee.

Veikkausliigakausi alkaa 1.7.


Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on voimassa 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää.

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun.

Lähde: Hacast-podcast
Lisää uutisia