FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.19 // 15.5.2020

Laitapakista Ykkösen maalikuninkaaksi - Hakan Salomo Ojala "yrittää pärjätä" Veikkausliigassa

Laitapakista Ykkösen maalikuninkaaksi - Hakan Salomo Ojala "yrittää pärjätä" Veikkausliigassa

Salomo Ojala ei ole asettunut itselleen tarkkoja tavoitteita. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan tamperelaislähtöinen Salomo Ojala teki viime kaudella Ykkösessä kovaa jälkeä. Ojala voitti kaikki mahdolliset palkinnot, ja paukutti vakuuttavasti 23 maalia pelaamassaan 26 ottelussa.

Heinäkuussa alkava Veikkausliigakausi on Ojalalle hänen uransa ensimmäinen.

- Itse olen sitä mieltä, että olisin voinut tehdä viime kaudella muutaman maalin lisääkin, paikkoja kyllä oli. Hyökkäyspelimme oli niin monipuolista, että se mahdollisti suuren maalimäärän, Ojala kertoo Suplan Hacast-podcastissa.

Ojala tunnetaan maaliensa lisäksi myös monipuolisuudestaan. Topparia lukuun ottamatta on jokainen pelipaikka tullut kentällä kokeiltua.

- Olen koittanut kaikkia ominaisuuksia pitää yllä. Kun olen laitapakkinakin pelannut, niin se kyllä auttaa nykyisellä pelipaikallanikin. Tietää vähän enemmän siitä, mitä vastustajan puolustajalla saattaa pyöriä päässä, ja se helpottaa sitten omaakin liikkumista.

- Viimeistely on ehkä paras ominaisuuteni, näkisin myös, että minulla on melko hyvä pelikäsitys sekä sijoittumiskyky. Parannettavaa on nopeudessa ja voimassa, lisää räjähtävyyttä tässä on yritetty talven aikana hankkia, Ojala sanoo.

Tulevan kauden tavoitteista Ojala ei omalta osaltaan halua sen tarkempaa arviota heittää.

- En ole asettanut itselleni mitään sen kummempia tavoitteita. Nyt ollaan korkeimmalla tasolla Suomessa, ja yritetään ihan ensiksi pärjätä siellä. Peli tulee olemaan astetta taktisempaa ja fyysisempää, vielä on vaikea sanoa, mutta varmasti pitää olla terävämpänä kuin Ykkösessä. Pelejä on tulossa todella paljon, kun kauden alku on viivästynyt. Mielenkiinnolla odotan, millainen tahti tulee olemaan, Ojala pohtii.

FC Haka on joukkueena päättänyt tavoitella ylempää loppusarjaa, mikäli koronatilanne sallii sen pelaamisen.

Lisää Salomo Ojalan mietteitä Suplan Hacast -podcastissa alla olevan lähdelinkin kautta.


Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on voimassa 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää.

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun.

Lähde: Hacast-podcast
Lisää uutisia