FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.19 // 15.5.2020

Kuuden mestaruuden Mikko Sumusalo uskoo: "HJK tulee olemaan lähes lyömätön"

Kuuden mestaruuden Mikko Sumusalo uskoo: "HJK tulee olemaan lähes lyömätön"

Mikko Sumusalo pitää Grönvittin ryhmää mielenkiintoisena.

HJK:ta, RB Leipzigiä ja Honkaa edustanut Mikko Sumusalo astui helmikuussa laivaan ja suuntasi kohti Maarianhaminaa IFK:n paitaan.

Kuudesti HJK:ssa mestaruuspatsasta nostanut Sumusalo pitää entistä seuraansa ylivoimaisena suosikkina heinäkuun alussa alkavaan Veikkausliigaan.

- Onhan HJK:lla ihan hirveä rosteri kasassa. Klubi ei tule, tai ainakaan heidän ei pitäisi, montaa matsia tällä kaudella häviämään. Toki kaikille sattuu aina heikompiakin pelejä, Mikko Sumusalo miettii.

- Olisin todella yllättynyt, mikäli mestaruus ei mene suurella piste-erolla tänä vuonna Klubille, Sumusalo lyö painette HJK:n suuntaan.

Siirtyminen täksi kaudeksi IFK Mariehamniin sujui Sumusalon mielestä kitkattomasti.

- Hongan kanssa ei jäänyt mitään katkeria fiiliksiä, oli vain aika ja paikka katsoa muita vaihtoehtoja. Aika nopeasti päästiinkin sitten IFK:n kanssa yhteisymmärrykseen, Sumusalo muistelee.

- Minulla oli mahdollisuuksia muuallakin, mm. Venäjällä, mutta tässä on perheenlisäystä luvassa elokuussa, joten muutto tällä hetkellä olisi ollut vähän liian radikaali temppu.

IFK:n valmistautuminen kauteen on muiden seurojen tapaan ollut poikkeuksellinen. Vauhdista ei olla kuitenkaan Maarianhaminassa tingitty, Sumusalo kertoo.

- Ollaan jo aika hyvässä kunnossa fyysisesti, mutta joukkuepelaaminen on totta kai vielä vähän arvoitus sattuneista syistä.

- Meillä on mielenkiintoinen joukkue, jossa ei ole staroja. Olemme nuori joukkue, aika näyttää, minkälainen kokonaisuus meistä muodostuu. Aika paljon jokerikortteja jengissä, toivottavasti kaikki pystyvät lunastamaan paikkansa jengissä.

Vaikka IFK ei pysty ehkä resursseilla kilpailemaan vaikkapa HJK:n kanssa, on organisaatio Sumusalon mielestä täysin ammattimainen.

- Mitään ylellisyyksiä ei löydy, mutta kaikki mitä tehdään, tehdään ammattimaisesti, puolustaja kehuu.

Tulevan kauden tavoitteista seuratasolla ei ole vielä puhuttu.

- Itse toivon pysyväni kunnossa ja olemaan sen tärkeä tekijä joukkueessa. Joukkueen tai valmennuksen kanssa emme ole vielä sopineet mitään yhteistä tavoitetta, Mikko Sumusalo sanoo lopuksi.


Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on voimassa 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää.

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun.

Lisää uutisia