FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.19 // 14.5.2020

"Varmaan kaikki kaipasivat asioita joita ei saanut tehdä" - Ilveksen Tendeng on pitänyt kuntoa yllä

"Varmaan kaikki kaipasivat asioita joita ei saanut tehdä" - Ilveksen Tendeng on pitänyt kuntoa yllä

"Tammelan taikuri" on harjoitellut parhaansa mukaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen senegalilainen keskikenttäpelaaja Emile Paul Tendeng sai lempinimen "Tammelan Taikuri" ensimmäisellä kaudellaan Ilveksessä, kun hänen taiturimaiset syöttönsä ihastuttivat jalkapalloilun ystäviä koko maassa.

Nyt alkamassa oleva kausi on hänelle jo viides Veikkausliigassa, ja Taikuri jo kuumeisesti odottaakin pelien alkamista.

Tendeng on kiitollinen siitä, että on nyt vaikeiden aikojen ajan ollut Suomessa. Yhteydenpito perheeseen Senegalissa on toiminut hyvin ja kaikki hänen läheisensä ovat pysyneet terveinä.

- Onhan tämä ollut todella vaikeaa aikaa. Onneksi Suomessa tilanne on ollut huomattavasti parempi kuin Italiassa, Ranskassa tai Espanjassa. Olen ollut päivittäin yhteydessä myös sukulaisiin Senegalissa, ja sielläkin tilanne on melkoisen hyvä. Lähipiirissä ei ole ollut yhtään tartuntoja, siitä kiitos Jumalalle.

- Toivotaan, että tilanne normalisoituisi mahdollisimman pian ja ihmiset pääsisivät tekemään sitä, mitä rakastavat tehdä, Tendeng sanoo.

Tendeng on ammattilainen, joten hän on pitänyt itsestään huolta ja harjoitellut ahkerasti. Omatoiminen harjoittelujakso ei tuottanut hänelle mitään vaikeuksia, mutta välillä meinasi tylsistyminen iskeä.

- Jalkapallo on ammattini, joten totta kai pidän itseni kunnossa. Olisin harjoitellut vaikkei mitään ohjeita olisi edes annettukaan. Muutoinkin oli hyvä päästä pois asunnosta ja ulos harjoittelemaan. Vapaa-aikaa oli ainakin riittävästi, katsoin varmaan kaikki Netflixin elokuvatkin karanteenin aikana. Samoin sai otettua rennommin ja varsinkin nukuttua normaalia enemmän, Tendeng naurahtaa.

Silti menneet viikot ja nyt jo melkein kuukaudet tuntuivat raskailta ennen paluuta vähitellen normaalimpaan harjoitusrytmiin.

- Kyllähän se välillä tuntui tylsältä, kun ei nähnyt muita pelaajia eikä saanut harjoitella joukkueharjoituksia. Varsinkin, kun pelit eivät alkaneetkaan, niin se tuntui tylsältä. Täytyi vain sopeutua tilanteeseen ja siirtää katseet tulevaisuuteen.

- Varmaan kaikki muutkin kaipasivat juuri niitä asioita, mitä ei saanut tehdä. Yhdessä olemista joukkueen kanssa, juttuja pukukopissa, treenaamista yhdessä. Sitä yhteenkuuluvuuden tunnetta kaipasi todella paljon.


Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on voimassa 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää.

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun.

Lisää uutisia