FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.19 // 14.5.2020

Haka x 2, HJK x 2, Inter x 1 – tappioitta ei ole kukaan selvittänyt koko Veikkausliigakautta

Haka x 2, HJK x 2, Inter x 1 – tappioitta ei ole kukaan selvittänyt koko Veikkausliigakautta

Kuva: Risto Oksanen

Veikkausliigan tasaisuudesta sarjana kertoo se, että 30-vuotisessa historiassa ei yksikään joukkue ole yhdelläkään kaudella jäänyt voitoitta, eikä yksikään joukkue selvittänyt kautta läpi tappioitta.

Tappiosarakkeeseen on jokaisella kaudella tullut jokaiselle joukkueelle vähintään kaksi merkintää ja tähänkin saavutukseen on ylletty Veikkausliigan aikana toistaiseksi vain viisi kertaa.

Ensi kertaa kauden selvitti vain kahdella tappiolla HJK kaudella 1995. Kaksi seuraavaa merkittiin Hakalle – 1999 ja 2005 – sen jälkeen FC Interille 2008 ja sitä seuraavana kautena toistamiseen HJK:lle. Hakan saavutus kaudelta 1999 nousee niukasti muiden yläpuolelle, koska kaksi tappiota tuli 29 ottelussa ja muina listan kärkeen yltävillä kausilla pelattiin 26 ottelua.

Tilastoerikoisuuksiin kuuluu se, että kahdesti vain kaksi tappiota ei ole riittänyt mestaruuteen saakka. Kaudella 1995 mestaruuden vei ennen HJK:ta Haka ja kymmenen vuotta myöhemmin Haka puolestaan joutui päästämään MYPA:n edelleen.


Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on voimassa 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää.

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun.

Lisää uutisia