FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.19 // 13.5.2020

Tammelan taikuri: "Ihan sama miten pelataan, kunhan päästään pelaamaan"

Tammelan taikuri: "Ihan sama miten pelataan, kunhan päästään pelaamaan"

Emile Paul Tendeng odottaa pelaamaan pääsyä. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen Emile Paul Tendeng on innoissaan harjoitusten paluusta lähemmäs normaalia ja nyt jo tiedossa olevista ensimmäisistä otteluista.

Ilves on saanut nyt harjoitella jonkin aikaa pienryhmissä ja kesäkuun alusta sallitaan koko joukkueen yhteiset harjoitukset. Toki edelleen ovat voimassa kontaktikielto ja turvavälit pelaajien välillä. Tämä on kuitenkin selkeä parannus vallinneeseen tilanteeseen ja miellyttää myös Tendengiä.

- Nämä uudet harjoitukset ovat olleet loistavia! Meillä on todella fiksut valmentajat, sillä huomaa heidän miettineen ja suunnitelleen näitä juttuja paljon. Harjoitteet ovat todella mielekkäitä ja varmasti kehittävät meitä pelaajina.

- Tietysti kontaktien ja kamppailujen puute hiukan harmittaa, mutta saamme silti luotua myös erilaisia kilpailutilanteita. Nyt saamme nauttia yhdessäolosta ja kaikilla on hauskaa. Kaikki hymyilevät ja silti harjoittelevat tosissaan.

Pelit alkavat Ilveksen osalta kesäkuun puolessa Suomen cupin otteluilla. Veikkausliigaa pelataan pitkälle marraskuun loppuun asti. Kauden venyminen tai tiivistyminen ei kuitenkaan Emileä huoleta.

- Ensinnäkin, on loistavaa päästä pelaamaan. Jalkapallo on ammattini ja pelaaminen työtäni. Vielä kun rakastan sitä, niin on upeaa päästä jälleen pelaamaan. Minulle on ihan sama, kuinka tiivis sarjaohjelma on tai kuinka pitkälle se kestää. Tai vaikka joutuisimme pelaamaan pelejä sisällä. Aivan sama, kunhan vaan päästään pelaamaan.

"Tammelan taikuri" on erittäin luottavainen sekä Ilveksen suoriutumisen kaudesta että omasta panoksestaan.

- Meillä on todella hyvä ja kilpailukykyinen joukkue. Runko on pysynyt samana ja nuoret pelaajat ovat jälleen vuoden valmiimpia pelaamaan isoistakin asioista. Itse olen saanut nyt pysyä terveenä ja kunnossa, joten uskon pystyväni auttamaan joukkuetta todella paljon. Puolikuntoisena oleminen oli hiukan turhauttavaa, sillä silloin ei pysty omaa joukkuetta samalla tavoin auttamaan, Tendeng miettii.

- Meillä on myös loistavat kannattajat, jotka ovat olleet meidän tukenamme ja luottaneet meihin jo monta vuotta. Toivottavasti he pääsevät peleihin meitä kannustamaan, sillä jalkapallo ilman yleisöä ei tunnu lainkaan samalta. Mutta, säännöt ovat sääntöjä, ja uskon kannattajien tukevan meitä, vaikka joutuisivat pelejä seuraamaan television välityksellä.


Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on voimassa 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää.

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun.

Lisää uutisia