AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.19 // 13.5.2020

FC Hakan Keita: "Haluamme tehdä kaupungin sekä fanit ylpeäksi"

FC Hakan Keita: "Haluamme tehdä kaupungin sekä fanit ylpeäksi"

Teemu Tainio uskoo Saibou Keitan olevan hiomaton timantti. (Kuva: Juha Tamminen)

Norjalainen Saibou Keita on yksi FC Hakan uusista kasvoista.

Hakan päävalmentaja Teemu Tainio on kuvaillut Keitaa hiomattomana timanttina, joka tulee vielä ihastuttamaan Haka-faneja kauden aikana. Viitteitä taitavan laiturin otteista saatiin jo talven peleissä.

– Minulla on hyvä vasen jalka ja hyviä ominaisuuksia. Minulla on myös ominaisuuksia, jotka vaativat kehitystä ja valmentaja otti ne heti esille ja niiden eteen olemme nyt tehneet töitä. Olemme asioiden suhteen samalla aaltopituudella valmentajien kanssa ja he ovat jo auttaneet minua paljon. Olen täällä erittäin tyytyväinen ja uskon kehittyväni pelaajana paljon, Keita toteaa Hakan verkkosivuilla.

Keita tuo erityisesti tulivoimaa erikoistilanteisiin sekä yksilötaitoa hyökkäyspelaamiseen. Hän myöntää, että pelitapaan kestää hetken totuttautua, mutta on omasta mielestään mennyt koko ajan parempaan suuntaan.

– Joukkueesta suurin osa on pelannut jo pitkään yhdessä ja heille pelitapa on jo tuttu. Pidän tavastamme pelata ja se on juuri sellainen missä viihdyn. Jokainen tietää roolinsa ja pelaamme joukkueelle. Aikaisemmissa seuroissa peli oli enemmän yksilökeskeisempää. Meillä on myös hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Olen päävalmentajan kanssa samaa mieltä siinä, että kunhan pääsen pelitapaan sataprosenttisesti sisään, niin tästä tulee myös henkilökohtaisesti hyvä kausi.

Keita sai esimakua Veikkausliigan tasosta talven Suomen Cupin otteluissa ja pelityyli eroaa hänen mielestä aikaisempiin sarjoihin verrattuna.

– Olen pelannut Etelä- ja Itä-Euroopassa ja niihin verrattuna täällä pelataan enemmän joukkueena, mutta siellä pelaajat ovat ehkä teknisempiä. Olen hyvä yksi vastaan yksi -tilanteissa, mutta minulla on vielä joukkuepelaamisen kanssa kehitettävää. Joka päivä menen kuitenkin eteenpäin.

Keita on viihtynyt hyvin Valkeakosken idyllisessä rauhassa.

– Täällä on aika hiljaista ja kaikki mitä tarvitsen tullakseni paremmaksi jalkapalloilijaksi. Kaikki on lähellä ja käytettävissäni. Jos haluan keskustella valmentajan kanssa, niin hän on lähellä ja seura auttaa, jos tarvitsen apua jossain. Voin keskittyä täällä pelkästään jalkapalloon ja se on hyvä asia.

Aikaisempien kokemusten jälkeen totuttautuminen tuttuun pohjoismaiseen kulttuuriin on tapahtunut helposti.

– Täällä on aika samanlaista kuin Norjassa. Ihmiset ovat mukavia sekä avoimia ja minut on otettu hyvin vastaan. Meillä on joukkueessa hyvä sekoitus erityyppisiä ihmisiä ja pelaajia.

Kaudesta Keita povaa Hakalle menestyksekästä.

– Jos pysymme terveinä ja vältämme loukkaantumiset, voimme pelata hyvän kauden. Suomen Cupin pelit osoittivat, ettemme pelkää ketään ja voimme voittaa minkä tahansa joukkueen tässä sarjassa. Samalla meidän on kuitenkin oltava nöyriä, sillä olemme sarjanousijoita.

Veikkausliiga ilmoitti viime viikon keskiviikkona kauden käynnistyvän 1.7. Keita otti uutisen ilolla vastaan.

– Olin erittäin iloinen. Nyt tiedämme milloin kausi vihdoin käynnistyy. Nyt voi vain keskittyä pistämään peli kuntoon kautta varten eikä tarvitse miettiä muita asioita.

Hakan viime kauden dominointi Ykkösessä sai Valkeakoskella aikaiseksi pienoisen buumin ja FC Haka sekä jalkapallo nousivat jälleen kahvipöytäkeskusteluissa kaupungin ykkösaiheeksi. Keita haluaa heittää lisää löylyä buumille tällä kaudella.

– Haluamme tehdä kaupungin sekä fanit ylpeäksi ja sitä varten teemme lujasti töitä joka päivä.


Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on voimassa 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää.

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun.

Lisää uutisia