AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.19 // 12.5.2020

Haka-hankinta tyytyväisenä: "Tämä oli minulle täydellinen paikka"

Haka-hankinta tyytyväisenä: "Tämä oli minulle täydellinen paikka"

Tehtaan kenttä tulee Saibou Keitalle tutuksi. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigaan palanneen FC Hakan yksi tämän kauden hankinnoista on norjalainen Saibou Keita.

22-vuotias laituri on ehtinyt jo nähdä ja kokea paljon nuoresta iästään huolimatta.

Keita aloitti jalkapallouransa kotikaupunkinsa Strömsgodset IF:n riveissä, mutta lähti jo nuorena poikana maailmalle. Ensimmäiset askeleensa ulkomailla Keita otti samana vuonna, kun täytti 18 hänen siirryttyä puolalaisen Arka Gdynian joukkueeseen.

– Siirryin Puolaan kansainvälisen siirtoikkunan ulkopuolella enkä sen vuoksi saanut pelata puoleen vuoteen. Asuin hotellissa ja kävin treeneissä. Se oli samalla ensimmäinen kerta, kun olin poissa kotoa. Se oli vaikeaa aikaa, mutta opin samalla paljon. Kun siirtoikkuna aukesi, niin minun piti saada pelikuntoa ja minut lainattiin Norjaan. Sen jälkeen minulle tarjottiin hyvää sopimusta Italiasta ja menin sinne, gambialaiset juuret omaava Keita kertaa ammattilaisuransa alkuvaiheita FC Hakan verkkosivuilla.

Italiassa Keita pelasi Serie C:ssä pelanneessa Triestinassa, jonka jälkeen ura jatkui vielä Romaniassa, josta tie lopulta vei Hakaan.

– Olen ollut vähän epäonninen seuravalintojeni kanssa. Pari kertaa minut joukkueeseen hankkinut valmentaja sai potkut juuri, kun olin alkanut päästä sisään joukkueeseen. Nyt halusin ennen kaikkea vakautta ja sellaisen paikan, jossa voisin kehittyä ja pelata myös pidempään.

Keitan ensimmäinen yhteys Hakaan syntyi jo viime kesänä ja talvella hän tuli antamaan näyttöjä.

– Minulla loppui sopimus viime kesänä Romaniassa ja he tarjosivat jatkoa, mutten halunnut jäädä sinne. Olin pelaamatta loppuvuoden ja halusin löytää itselleni sopivan seuran. Agenttini oli puhunut Hakan kanssa jo kesällä, joten seurasin loppukauden aikana heidän otteitaan. Sitten tulin tänne testiin.

Keita koki heti löytäneensä itselleen hyvän paikan jatkaa uraansa.

– Tämä oli minulle täydellinen paikka. Kaupunki on rauhallinen ja voin keskittyä pelkästään jalkapalloon ja täällä saan mahdollisuuden pelata paljon. Testiviikon jälkeen kerroin valmentajalle, että haluaisin pelata täällä. Tämä on hyvä paikka ja olen tykännyt valmentajistamme paljon.


Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on voimassa 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää.

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun.

Lisää uutisia