AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.18 // 10.5.2020

"Suomalaiset heittävät enemmän löylyä saunassa" - Michael Hartmann on jo kotiutunut Hakaan

"Suomalaiset heittävät enemmän löylyä saunassa" - Michael Hartmann on jo kotiutunut Hakaan

Michael Hartmann kehuu pelin tasoa Suomessa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan maalille täksi kaudeksi siirtynyt Michael Hartmann on kotiutunut Valkeakoskelle erinomaisesti.

Testimahdollisuus Hartmannille aukeni heti viime kauden jälkeen. Linköping Cityssa Ruotsissa pelannut maalivahti matkasi kotimaahansa ennen liittymistä Hakan harjoituksiin pienen loman jälkeen. USA:ssa ollessaan Hartmann otti selvää Hakan taustoista ja historiasta ollen hyvin valmistautunut laskeutuessaan Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

– Yhteisen ystävän kautta sain yhteyden Jacob Bushueen ja juttelin hänen kanssaan ennen kuin tulin testille. Tiesin "Temen" [päävalmentaja Teemu Tainio], sillä hän pelasi New York Red Bullsissa ja kuulin myös "Okasta" [toimitusjohtaja Olli Huttunen], joka on suomalainen maalivahtilegenda. Hakalla on niin paljon historiaa ja menestystä, ja on upea päästä edustamaan sellaista seuraa.

Hartmann lopulta vakuutti valmennusjohdon sopimuksen arvoisesti ja on päässyt hyvin sisään Hakaan.

– Joukkuekaverit ottivat minut heti hyvin vastaan. Hetki meni tietenkin sopeutuessa, mutta pääsin nopeasti sisään joukkueeseen. Taso on korkea ja samalla se puskee minua eteenpäin.

– Se helpottaa, että olin muutaman vuoden Ruotsissa ja tiesin vähän mitä odottaa. Valkeakoski on pienempi paikka kuin Linköping, mutta ihmiset ovat mukavia ja tänne on ollut helppo sopeutua.

Hartmann on ehtinyt tutustua myös suomalaiseen saunakulttuuriin joukkuekavereiden kanssa.

– On hienoa käydä saunassa aina treenien jälkeen. Ruotsiin verrattuna huomaa, että suomalaisilla on enemmän intohimoa saunaa kohtaan ja he heittävät enemmän löylyä. Ruotsissa ei ihan hirveästi löylyä heitellä ja sauna on muutenkin viileämpi, naureskelee Hartmann.

Sopeutuminen Valkeakoskelle on sujunut niin ikään ongelmitta.

– Täällä ei ole hirveästi kahviloita, mutta luontoa on paljon ja olen tykästynyt frisbeegolfiin. Jalkapallo on kuitenkin se tärkein asia ja siihen Valkeakoski on täydellinen. Kaikki on lähellä eikä ympärillä ole ylimääräisiä häiriötekijöitä. Voit keskittyä täysillä pelkästään jalkapalloon ja se on minulle pääasia.

– Vapaa-ajallani tykkään vain rentoutua ja ottaa ihan iisisti. Tykkään ottaa aurinkoa ja olinkin hiljattain järven rannalla hankkimassa vähän rusketusta. Teen ruokaa ja pyrin olemaan tarkka ruokavaliostani. On tärkeää olla paras mahdollinen urheilija ja siihen ruokavalio sekä lepo ovat tärkeitä asioita, Hartmann avaa arkeaan.


Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on voimassa 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää.

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun.

Lisää uutisia