AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 10.5.2020

FC Inter yhteistyöhön Momentous-Crescon ja Baronan kanssa

FC Inter yhteistyöhön Momentous-Crescon ja Baronan kanssa

FC Inter tarjoaa jatkossa yhdessä Momentous-Crescon ja Baronan kanssa pelaajilleen työelämän tukipalveluita.

Moni ammattiurheilija kokee siviilityöhön siirtymisen haastavaksi urheilu-uran jälkeen. Junioripelaajat puolestaan kamppailevat löytääkseen kesä- tai osa-aikatyön, joka on sovitettavissa yhteen tavoitteellisen harjoittelun kanssa. FC Interin uusi kumppanuus tuo tukea seuran pelaajille näihin haasteisiin.

Momentous-Cresco ja Barona tuottavat ympäri Suomea erilaisia rekrytointipalveluita sekä henkilöstön- ja liiketoiminnan kehittämisen konsultointia. Nyt heidän asiantuntijansa tulevat myös FC Interin pelaajien avuksi.

Alkanut yhteistyö tuo uusia mahdollisuuksia sekä edustusjoukkueen että juniorijoukkueiden pelaajille. Edustusjoukkueen osalta toiminta on käynnistynyt viisihenkisellä pilottiryhmällä, jonka kanssa Momentous-Crescon ja Baronan asiantuntijat ovat käynnistäneet elämänhallintaa, ajankäyttöä ja urasuunnittelua tukevan prosessin.

– Yhteistyö tarjoaa meille pelaajille hyvät mahdollisuudet miettiä ja suunnitella jo nyt peliuran aikana, mitä tehdä sitten, kun peliura joskus loppuu. Olemme kaikki hyvin erilaisissa elämäntilanteissa, joten myös se on yksilöllistä, mitä kukakin haluaa. Nuoremmilla pelaajilla on ehkä tavoitteena opiskelu pelaamisen ohella, kun itse taas toivon löytäväni linkkejä työelämään ja tavoitteena on saada valmiiksi jalkaa oven väliin mahdollisiin tuleviin työnantajayrityksiin. Yksi vaihtoehto omalla kohdallani voisi olla myös esim. ylempi korkeakoulututkinto, edustusjoukkueen maalivahti Henrik Moisander taustoittaa ja jatkaa:

– Pilottiprosessi alkoi yhteisellä ryhmäpalaverilla. Sen jälkeen jokaisen pelaajan nykyinen elämäntilanne ja toiveet tulevaisuutta ajatellen kartoitettiin yksilöllisesti. Niiden pohjalta lähdemme rakentamaan jokaiselle omanlaista urasuunnitelmaa sekä pelivuosien ajaksi että niiden jälkeiselle ajalle.

Työnvälityspalveluita on jatkossa tarjolla myös nuoremmille pelaajille, joita ohjataan heidän niin halutessaan suoraan kausityöntekijöitä kaipaavien yritysten haastateltaviksi. Seuran omat opinto-ohjaajat alkavat myös työstää B-juniori-ikäisten kanssa pelaajien yksilöllistä ajankäyttöä ja urasuunnitelmia.

Yhteistyö on käynnistynyt poikkeuksellisena aikana, mutta näyttänyt heti voimansa. Momentus-Crescon ja Baronan kanssa pelaajille, valmentajille ja taustavoimille, jotka ovat joutuneet pandemian seurauksena lomautetuiksi tai tinkimään palkastaan, on voitu tarjota mahdollisuus muuhun osa-aikatyöhön.

Nyt käynnistynyttä yhteistyötä on tarkoitus laajentaa tilanteen jälleen normalisoiduttua. Tavoitteena on tarjota jatkossa mm. seuran junioreille tutustumisia eri alojen yrityksiin, joista löytyy paljon kiinnostavia kesätyö- ja harjoittelumahdollisuuksia. FC Interin pelaajat perheineen saavat lähiaikoina erilliset ohjeet yhteistyön tuomien uusien palveluiden käyttöön.


Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on voimassa 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää.

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun.

Lisää uutisia