FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.18 // 9.5.2020

KuPS:n Ville Saxman erikoisessa tilanteessa – jalkapalloilija ja tuleva lääkäri näkevät asiat eri tavoin

KuPS:n Ville Saxman erikoisessa tilanteessa – jalkapalloilija ja tuleva lääkäri näkevät asiat eri tavoin

Ville Saxman katsoo tilannetta eri näkökulmista. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS:n keskikenttäpelaaja Ville Saxmanilla on moneen muuhun Veikkausliigapelaajaan nähden hiukan erilainen katsantokanta vallitsevaan koronavirustilanteeseen.

Saxman nimittäin katsoo asiaa paitsi pelaajana myös tulevana lääkärinä. Saxman on joutunut miettimään asioita myös viime syksynä syntyneen perheen esikoisen kannalta.

– Se on ehkä se isoin huoli ja sitä tässä eniten mietitäänkin. Monesti on mielessä, että minä olen se, joka meidän perheessä altistuksen voi vauvalle antaa. Sitäkin olen pohtinut, että milloin tulee se hetki, että voi ottaa enemmän riskejä, Ville Saxman kertoo Yle Urheilulle.

Saxmania lohduttaa, että koronavirus näyttäisi olevan vauvoille ja lapsille vaarattomampi. Varmuutta asiasta ei kuitenkaan ole.

– Se antaa vähän luottoa, että niin isoa riskiä ei ole, mutta totta kai se mietityttää, hän jatkaa.

Saxmanin mukaan Veikkausliigan kannalta on hyvä, että Euroopassa ainakin osa isoista sarjoista ehtii pyöriä useita viikkoja ennen kotimaisen kauden alkua ja kokemuksista on varmasti hyötyä.

– Kysymyksiä tulee varmaan joka päivä uusia mieleen ja niihin pitäisi totta kai saada mahdollisimman selkeät ohjeet. On hyvä, että osa sarjoista alkaa ennen meitä, niin ehkä sieltä saadaan oppeja.

Lääketieteen opiskelija joutuu myöntämään, että isosta huolesta huolimatta erityinen tilanne kiehtoo ammatillisesti. Erikoistumisalakin voisi olla infektio- tai keuhkosairaudet aiemmin suunnitellun fysiatrian sijaan.

– On se vähän herättänyt kiinnostusta. Olen seurannut tällaista täysin uutta tilannetta mielenkiinnolla, mutta toisaalta huolestuneena, Saxman summaa.


Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on voimassa 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää.

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun.

Lähde: Yle Urheilu
Lisää uutisia