AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.18 // 8.5.2020

​"Upea päästä edustamaan tällaista seuraa" – Michael Hartmann tuli Hakaan pitkän tien kautta

​"Upea päästä edustamaan tällaista seuraa" – Michael Hartmann tuli Hakaan pitkän tien kautta

Michael Hartmann Hakan maalilla cup-avauksessa tammikuussa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka vahvisti tammikuussa maalivahtiosastoaan Michael Hartmannilla. Amerikkalaisvahti on kulkenut pitkän tien Tehtaan kentälle ja on nauttinut ajastaan Hakasta ja Valkeakoskella.

Jalkapallo ei ollut itsestään selvä valinta, vaikka 25-vuotias Hartmann pelasi yliopistouransa Caldwell Universityssä, joka oli USA:n NCAA yliopistosarjan toiseksi korkeimmalla tasolla. Haku oli päällä jo kirjanpitotöihin, mutta kun paikka jäi saamatta, päätti Hartmann panostaa jalkapalloon.

Hartmann ei ole ollut junioritähti, vaan on kovalla työnteolla kehittänyt itseään vuosien saatossa.

– Olen myöhäiskehittyjä ja viimeisenä yliopistovuotenani tein paljon ylimääräisiä harjoituksia. Tuntui, että kehityin koko ajan. Uralle on osunut vaikeita aikoja, mutta siitä huolimatta ei ole käynyt mielessä, että lopettaisin.

Hartmannin ensimmäinen kokemus Euroopasta oli kesällä 2016, kun hän harjoitteli Norjan suurseura Rosenborgin kanssa muutaman kuukauden. Sopimusta ei syntynyt ja osasyynä oli ainakin työluvan saamisen hankaluus. Nälkää kuitenkin jäi ja Ruotsissa ja Linköping Cityssä tärppäsi.

Ensimmäisenä kautenaan Hartmann oli nostamassa Linköping Cityä 1. divisioonaan ja viime kaudella joukkue kolkutteli jo Superettanin portteja. Kolmen Linköpingissä viettämänsä kauden jälkeen Hartmann halusi päästä urallaan eteenpäin.

– Viime kauden jälkeen olin valmis pelaamaan korkeammalla tasolla. Ajattelin, että pelaisin Ruotsissa, sillä minut tunnettiin siellä, mutta sitten Hakan testimahdollisuus tuli eteen. Haka meni lomalle heti kauden jälkeen, joten jouduin palaamaan USA:han muutamaksi viikoksi. Sen jälkeen tulin testille ja pidin seurasta, joukkuekavereista ja valmennuksesta.

USA:ssa ollessaan Hartmann otti selvää Hakan taustoista ja historiasta ollen hyvin valmistautunut laskeutuessaan Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

– Yhteisen ystävän kautta sain yhteyden Jacob Bushueen ja juttelin hänen kanssaan ennen kuin tulin testille. Tiesin "Temen" [päävalmentaja Teemu Tainio], sillä hän pelasi New York Red Bullsissa ja kuulin myös "Okasta" [toimitusjohtaja Olli Huttunen], joka on suomalainen maalivahtilegenda.

- Hakalla on niin paljon historiaa ja menestystä, ja on upea päästä edustamaan sellaista seuraa.


Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on voimassa 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää.

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun.

Lisää uutisia