AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.18 // 8.5.2020

​TPS:lla poikkeava pelitapa: "Voidaan aiheuttaa monelle ongelmia"

​TPS:lla poikkeava pelitapa: "Voidaan aiheuttaa monelle ongelmia"

Kuva: Juha Tamminen

TPS lähtee ainakin maalivahti Jere Koposen mukaan kauteen 2020 hieman muista liigajoukkueista poikkeavalla pelitavalla.

TPS palaa Veikkausliigakartalle heinäkuussa starttaavalla kaudella 2020. Turussa on kasattu nälkäinen joukkue, joka lähtee uusimaan sarjapaikkaa omaleimaisella pelityylillä.

- Tosi nälkäinen joukkue, yllätysvalmis. Meillä on monia pelaajia, keille tämä on ensimmäinen kunnon mahdollisuus Veikkausliigassa ja sitten on jo liigaa jonkin verran pelanneita. Varauksetta haastamaan kaikkia ketä vastaan lähdetään pelaamaan. Meitä ei varmaan pidetä ennakkosuosikkina kovin monessa ottelussa. Se ehkä on meille vain hyvä. Meillä on pelitapa, joka minun näkökulmasta on erilainen kuin muilla liigajoukkueilla, voidaan aiheuttaa ongelmia monelle, toteaa TPS:n maalivahti Jere Koponen Suplan Veikkausliiga podcastissa.

Muista liigajoukkueista poikkeava pelitapa vaatinee jatkoselvennystä. Millaisia keittoja Turussa on kehitelty vastustajien päänmenoksi?

- Aggressiivisesti prässäävä joukkue, yritetään pistää vastustaja ahtaalle joka pelissä. Suoraviivainen hyökkäystapa, jossa edetään mahdollisimman nopeasti maalintekosektorille. Joukkue on rakennettu hyvin sitä pelitapaa ajatellen. Voidaan saada painetta vastustajan päätyyn ja saada pallonriistoista nopeasti maalipaikkoja. Lisäksi meillä on hyvin uhrautuvaa puolustusta. Pelaajat tekee kovasti hommia, että vastustaja ei saa maalipaikkoja. Toivottavasti kaudella ainakin puolustus pitää, että ei tarvitse tehdä 3-4 maalia, että voitetaan. Puolustus on meillä varmasti avainasemassa tulevalla kaudella, Koponen toteaa.

Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on voimassa 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää.

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun.

Lisää uutisia