AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.18 // 6.5.2020

​FC Haka sai yllättäen houkuteltua ison nimen Valkeakoskelle: "Oli muitakin vaihtoehtoja"

​FC Haka sai yllättäen houkuteltua ison nimen Valkeakoskelle: "Oli muitakin vaihtoehtoja"

Kuva: FC Haka

Huikean uran tehnyt Mohamed "Medo" Kamara, 32, siirtyi monen yllätykseksi sarjanousija FC Hakan riveihin.

Medo on tehnyt mittavan uran ulkomailla pelaten muun muassa Englannin huippuseura Bolton Wanderersissa, Serbian jättiseura Partizanissa ja Israelin huippuseura Maccabi Haifassa. Viime vuodet Medo pelasi Kuwaitissa. Talvella monen yllätykseksi mies päätti palata Suomeen ja liittyä FC Hakan riveihin.

- Ei ollut helppo (valinta). Oli muitakin vaihtoehtoja, mutta valitsin Hakan, Medo kertoo Suplan Hacastissa.

Yksi painava tekijä Medon valinnassa oli varmastikin Hakan peräsimessä loistavasti valmentajauransa aloittanut Teemu Tainio.

- Juttelimme ja pelityyli on sellainen, jota haluan pelata. Seurasin häntä, kun hän pelasi ja ihailin. Pelityylistä tykkäsin. Hänellä on hyviä treenejä, juuri sellaisia joita tarvitsen päästäkseni kuntoon. Hänellä on taivas rajana, voi olla joskus yksi Suomen parhaista valmentajista. Hyvä mies, hyvä mies myös kentän ulkopuolella, Medo kehuu.

32-vuotias maailmaa nähnyt konkari viihtyy hyvin nuorekkaassa valkeakoskelaisjoukkueessa.

- Pojat ovat mukavia kavereita. Ottivat heti omakseen. Kaikki haluavat tehdä toiselle töitä ja kuuntelee koutsia. Hyviä jätkiä, fantastinen kausi tulee, kun vain jatkavat sitä mitä tekevät, Medo arvioi.

Medo koettaa auttaa nuorta joukkuetta menestymään Veikkausliigassa.

- Kova kilpailutilanne keskikentällä, hyviä jätkiä. Hyviä pelaajia on joka pelipaikalle. Olen joukkuepelaaja, tulin liittymään tähän porukkaan ja jos pelaan, annan parhaani.

Medo tunnetaan armottomana keskikentän työmyyränä. Medo aikoo olla kovassa kunnossa kun tosipelit alkavat.

- Tarvitsen vain pelejä. Kunto ei ole ollut koskaan ongelmani, en ole joukkueen kovakuntoisin, mutta olen valmis pelaamaan 90 minuuttia, kun liiga alkaa. Pelejä tarvitsen, pelkällä treenillä ei saa samaa aikaan. Pelaamalla pelejä pääsee pelikuntoon, Medo toteaa.


Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on voimassa 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää.

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun.

Lähde: Suplan Hacast
Lisää uutisia