AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 3.5.2020

​Hakan Salomo Ojala STT:lle: "Parempi pelata ilman yleisöä kuin ei lainkaan"

​Hakan Salomo Ojala STT:lle: "Parempi pelata ilman yleisöä kuin ei lainkaan"

Salomo Ojalalle pelaamaan pääsy on tärkeintä. (Kuva: Juha Tamminen)

Valmistautuminen Veikkausliigakauteen 2020 jatkuu seuroissa hiukan epävarmoissa tunnelmissa edelleen, näin myös FC Hakassa.

Hakan hyökkääjä Salomo Ojala voitti viime kaudella Ykkösen maalikuninkuuden ja valittiin sarjan parhaaksi pelaajaksi. Siirtyminen astetta lähemmäs normaalia on ollut Ojalan mieleen.

– On pienryhmäharjoittelu paljon kivempaa kuin yksin treenaaminen. On kiva nähdä joukkuekavereita, vaikkei kerralla näe kuin muutamaa, Ojala sanoo STT:n haastattelussa.

Epävarmuus tulevasta on Ojalan mukaan ollut ikävintä.

– On se vähän raskasta ollut ja tosi outo tilanne. Välillä on ollut vähän kolkko olo, mutta ei auta kuin pitää pää kasassa ja treenata.

Miten ottelut alkavat ja miten kokoontumisrajoitukset vaikuttavat, sitä on vaikea sanoa. Ojalan mukaan olennaisinta olisi kuitenkin päästä pelaamaan vaikka tyhjille katsomoille.

– Tietysti yleisöllä on suuri merkitys, ja on hienoa pelata, kun väkeä on paljon katsomossa. Jos kuitenkin pitäisi valita pelaaminen ilman yleisöä tai ei pelaamista lainkaan, valitsisin pelaamisen. Ammattilaisten pitäisi pystyä pelaamaan samalla lailla, vaikkei fanilaumaa olisi huutamassa.

Ojalan ja Hakan päävalmentaja Teemu Tainion yhteishaastattelu on julkaistu useissa suomalaismedioissa.

Lähde: STT
Lisää uutisia