AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 2.5.2020

"Vahvasti plussan puolelle jäätiin" – HJK-luotsi Toni Koskela tyytyväinen talven otteluihin

"Vahvasti plussan puolelle jäätiin" – HJK-luotsi Toni Koskela tyytyväinen talven otteluihin

HJK on Toni Koskelan mukaan hyvällä tiellä. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK eteni Suomen Cupin Veikkausliigan karsintalohkosta jatkoon vakuuttavasti ja myös muut alkuvuoden ottelut sujuivat mukavasti.

Cupin ja alkuvuoden antia on HJK:ssa purettu tarkasti, kun aikaakin on ollut.

- Talven peleihin on nyt ehtinyt tietysti palata monta kertaa ja vahvasti plussan puolelle jäädään niiltä osin, päävalmentaja Toni Koskela toteaa HJK Insightissa.

Liikaa johtopäätöksiä ei Koskelan mukaan kannata kuitenkaan lähteä cupin otteluista tekemään.

- Osa vastustajista lähti talven peleihin taktiikalla, jolla eivät varmasti kesällä meitä vastaan lähde – vähän kuin kerjäämään verta nenesätään. Varmasti kesällä joudumme enemmän pelaamaan matalaa blokkia vastaan, Koskela miettii.

Oman pelaamisen osalta Koskela on isoon kuvaan tyytyväinen. Hiomista toki edelleen on, mutta paljon hyviä merkkejä näkyi jo alkuvuodesta.

- Hyökkäyspelissä olemme pystyneet olemaan monipuolisia. Iso kuva on hieman tuunattuna aika samanlainen kuin aiemmin, mutta ainahan se vähän kehittyy. Tänä vuonna on ollut iso tausta mukana ja ollaan saatu purettua sitä vielä pienempiin osiin. Vielä on tekemistä toki myös.

- Olemme hakeneet pelaajia, jotka osaavat ja jaksavat juosta ja tietävät myös koska pitää juosta. Samalla sitten kuitenkin on hyvä, että pallo pysyy jalassakin jollain lailla. Aika hyvin tässä ollaan myös onnistuttu, Koskela arvioi.

HJK hallitsi pitkälti alkuvuoden otteluita ja omissa soi lähinnä rangaistuspotkuista.

- Olemme olleet hyviä myös tilanneprässissä pallon menetettyämme. Emme ole myöskään antaneet kovin paljon maalipaikkoja – puolustuksen kokonaisuuskin toimii ihan ok. Kovin suurta painetta puolustuslinjalle ei kyllä ole tullut. Kolme annettua pilkkua on sitten sellainen asia, johon ei ole varaa.

Lisää uutisia