AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 25.4.2020

​Hakan Jacob Bushue valmiin lauantain derbyyn: "Olen ehkä vähän FIFA-nörtti"

​Hakan Jacob Bushue valmiin lauantain derbyyn: "Olen ehkä vähän FIFA-nörtti"

Jacob Bushue lähtee derbyyn kuin valmentaja. (Kuva: Juha Tamminen)

Jacob Bushue ja Salomo Ojala edustavat FC Hakaa lauantaisessa Pirkanmaan virtuaaliderbyssä Ilvestä vastaan.

Hakan kaksikko on valmiina kaatamaan Ilveksen edustajat Ilari Mettälän ja Eemeli Raittisen.

Hakan kapteeni Jacob Bushue voitti joukkueen sisäisissä karsinnoissa Michael Hartmannin kovan taistelun jälkeen 1-0 ja nappasi itselleen paikan toisena Hakan edustajana derbyssä.

– Se oli tiukka peli. Sen jälkeen, kun tuli ohjeistus pysyä sisällä, niin olemme pelanneet samassa kerroksessa asuvien Michael Hartmannin ja Jonas Häkkisen kanssa FIFAa aika paljon. Olemme kuitenkin aina olleet samalla puolella, joten oli jännä kohdata Michael vastapuolella. Pystyin kuitenkin raapimaan niukan voiton, Bushue valottaa valmistautumistaan virtuaaliderbyyn.

FIFA on Bushuelle tuttu peli ja hän odottaa innolla lauantaisia matseja.

– Tästä näyttäisi tulevan hauskaa ja konsepti on hieno. Kuulin juuri myös, että pääsemme pelaamaan oikeiden pelaajien nimillä, joka tuo sen fiiliksen, että pelaat joukkuekavereittesi kanssa.

– Olen pelannut FIFAa 7-8-vuotiaasta lähtien ja olen aina kehunut kavereilleni kuinka hyvä olen. Nyt pääsen näyttämään taitoni. Nuorempana FIFAa tuli tahkottua lähes päivittäin.

Bushue tunnetaan pelikentällä armoitettuna taistelijana ja hän tuo oman jalkapallofilosofiansa myös konsolipeliin.

– Lähestyn pelejä kuin olisin valmentaja, eli valitsen ryhmitykset ja taktiikat sen mukaan, miten haluaisin oman joukkueeni pelaavan, jos olisin valmentaja. Siinä mielessä olen ehkä vähän FIFA-nörtti.

Ilvekseltä vastaan asettuvat Ilari Mettälä ja Eemeli Raittinen. Bushue odottaa peleistä katsojaystävällisiä.

– Varmaan tiukkoja ja viihdyttäviä pelejä on luvassa. Jos voitamme, niin ehkä kesällä tulee heitettyä vähän kuittia, kun kohtaamme oikeasti pelikentällä. Odotan tätä innolla ja mielestäni tämä on hieno tapa auttaa molempia seuroja tässä vaikeassa tilanteessa.

Ottelu pelataan lauantaina kello 17.00 ja pääsylipun ostaneet saavat linkin, jonka kautta ottelua voi seurata suorana lähetyksenä YouTubesta.

Lisää uutisia