AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 23.4.2020

​Nämä maalit veivät Teemu Pukin HJK:sta Bundesliigaan: "En vieläkään tiedä, miksi päätin lähteä laukomaan"

​Nämä maalit veivät Teemu Pukin HJK:sta Bundesliigaan: "En vieläkään tiedä, miksi päätin lähteä laukomaan"

Kuva: Juha Tamminen

Teemu Pukki osui HJK:n riveissä Eurooppa-liigan karsinnoissa Bundesliigan Schalkea vastaan kolme kertaa kahdessa ottelussa kesällä 2011.

Erityisesti ensimmäisen osaottelun avausmaali Helsingissä on yksi Pukin uran komeimmista.

- Yksi hienoimmista peleistä, jonka olen pelannut Suomessa. Makea kokemus ja maalit tietty kruunasivat sen. Ekassa maalissa sain pallon oikeaan laitaan ja päätin lähteä kaventamaan ja en vieläkään tiedä, miksi päätin lähteä laukomaan vasemmalla jalalla niin kaukaa. Päätin lähteä kokeilemaan ja upposi takanurkkaan. Yksi hienoimpia maaleja uralla, Pukki kertoo Suplan Pukki Party -podcastissa.

Pukki osui Saksassakin Schalkea vastaan toisen osaottelun avausjaksolla, ja hetken aikaa näytti siltä, että HJK olisi pudottamassa saksalaisjätin.

- Vieraspelissä, kun maali tuli, se oli siinä vaiheessa tärkeä vierasmaali, ja olimme menossa jatkoon. Toisella puoliajalla ratkesi meidän selkäranka ja he menivät jatkoon. Se oli hieno maali koko joukkueelta. Harhautus, seinäsyöttö Alex Ringin kanssa ja samanlainen sijoitus kuin ekassa pelissä takanurkkaan. Oli hieno kokemus tehdä maali niin ison yleisön edessä, Pukki kertoo.

Maalit olivat ratkaisevassa asemassa siinä, että Schalke hankki myöhemmin samana kesänä Pukin riveihinsä.

Pukki kertoo uransa maaleista Suplan Pukki Party -podcastissa.

Lisää uutisia