AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 20.4.2020

​Maalivahtilegenda Jussi Jääskeläinen teki ikimuistoisen debyytin Veikkausliigassa vain 17 vuoden iässä

​Maalivahtilegenda Jussi Jääskeläinen teki ikimuistoisen debyytin Veikkausliigassa vain 17 vuoden iässä

Kuva: Juha Tamminen

Jussi Jääskeläinen aloitti Veikkausliigauransa Mikkelin Palloilijoissa kaudella 1992.

Jussi Jääskeläinen teki Veikkausliigassa debyyttinsä kovassa paikassa. 17-vuotias maalivahtilupaus torjui 17. toukokuuta vuonna 1992 kivikovan HJK:n nurin. Se oli nuorelle maalivahdille melkoinen startti uralle miesten pääsarjajalkapallossa.

- Muistan sen debyyttipelin, 1-0 HJK kotona. Oli varmaan, en muista enää tunteita. Siinä menee ikään kuin tuntemattomaan ja teki hommat niin hyvin kuin pystyi siihen aikaan tekemään. Pelasin debyyttikaudella 4-5 peliä ykkösjoukkueessa, toisella kaudella samoin, sitten ykkösvahtina, Jääskeläinen muistelee Suplan Huucast -podcastissa.

Mikkelistä Jääskeläisen tie vei Vaasaan. Tuolloin Veikkausliiga ei ollut vielä ammattilaispelurisarja, vaan pelaajat kävivät päivätöissä.

- Sain ammattikoulun käytyä ja valmistuin sähköasentajaksi. Sain Vaasasta työpaikan. Silloin vielä työ oli tärkeä, ei sitä tiennyt, että jalkapallo tuo näin pitkälle, että tulee omaksi ammatiksi. Pitkiä päiviä kävi töissä, sitten harjoituksiin. Töitä ja harjoituksia. Vaasassa oli tuolloin hyvä jalkapallobuumi käynnissä, kävi paljon väkeä katsomassa ja se oli mahtava paikka pelata pari vuotta, Jääskeläinen muistelee.

Vaasan komennuksen jälkeen Jääskeläisen tie vei Englantiin, jossa hän teki upean ja todella pitkän uran Boltonin, West Hamin ja Wiganin riveissä.

Lähde: Suplan Huucast
Lisää uutisia