AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 16.4.2020

​KuPS:n tähtipeluri sai tärkeää oppia ulkomaankomennuksella: "Treenata kovassa ympäristössä ja kehityin pelaajana"

​KuPS:n tähtipeluri sai tärkeää oppia ulkomaankomennuksella: "Treenata kovassa ympäristössä ja kehityin pelaajana"

Kuva: Juha Tamminen

Urho Nissilä, 24, siirtyi kesällä 2018 KuPS:sta Belgian pääsarjaseura Zulte Waregemiin. Siellä ei välitöntä läpimurtoa tullut, joten vauhtia haettiin lainalla Hollannin toiseksi korkeimmalta sarjatasolta MSV Maastrichtista.

- Vielä joulukuussa oli tarkoitus, että pelaan Maastrichtissa lainalla kauden loppuun. Tammikuussa alkoi kuitenkin näyttämään sille, että peliaikaa ei ole tulossa enempää, joten rupesin miettimään muita vaihtoehtoja. Ajattelin, että KuPS olisi tässä vaiheessa hyvä paikka saada pelata ja päästä pelirytmiin kiinni, Nissilä kertoo Kuopioon paluunsa taustoista Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Nissilä sai puolentoista vuoden aikana niukalti peliaikaa Belgiassa ja Hollannissa, mutta sitäkin enemmän oppia ja kokemusta.

- Opettavainen aika siellä, paljon kehityin pelaajana ja ihmisenä. Tosi hyvät fiilikset jäi siitä ajasta, vaikka ei paljoa peliaikaa tullut, sain treenata kovassa ympäristössä ja kehityin pelaajana. Monesti se on pienestä kiinni, että pääsee murtautumaa joukkueeseen ja saa peliaikaa. Toivottavasti saan pelata täällä ja palata takaisin ulkomaille ja sitten päästä pelaavaan rooliin, kauden 2020 lainalla KuPS:ssa pelaava Nissilä toteaa.

Lisää uutisia