AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 13.4.2020

​Yksi mies käänsi KuPS:n kurimuksen menestykseksi: "Hän toi pohjan tekemiselle"

​Yksi mies käänsi KuPS:n kurimuksen menestykseksi: "Hän toi pohjan tekemiselle"

Kuva: Juha Tamminen

Harri Ylönen on pelannut KuPS:ssa Veikkausliigaa kahteen otteeseen, uransa alku- ja loppuvaiheessa.

KuPS:n kasvatille pitkään himoittu mestaruus kaudella 2019 oli iso asia. Ylönen on pelaaja-uransa ohella toiminut myös KuPS:n apuvalmentajana kausina 2007-2014. Ylösellä ja KuPS:lla yhteistä historiaa on lukuisia vuosia.

- Odotettu monta vuotta. Pikkuhiljaa siihen päin homma oli menossa ja toivottavasti jatkuu, ettei jää vain yhteen kertaan. Ei voi sanoa, että tämä tapahtui äkkiä. Se homma lähti divarikauden 2007 jälkeen. Pitkä tie kuljettu ja joka vuosi mennyt vähän eteenpäin. Välillä mentiin askelia myös taaksepäin, mutta suuntana oli kuitenkin koko ajan kehittää touhua ja mennä eteenpäin. Tuli hyviä pelaajia, hyviä valmentajia. Seuran taustalla tehtiin kovasti hommia ja sitä kautta seura on mennyt koko ajan eteenpäin, Ylönen toteaa Suplan Huucastissa.

KuPS:n nousu alkoi Palloliiton nykyisen puheenjohtaja Ari Lahden saavuttua KuPS:n taustalle.

- Lahden Ari on mieletön jalkapallopersoona. Hän toi Kuopioon pohjan sille tekemiselle, kun siellä oli ongelmia muun muassa talouden kanssa. Seura kävi aika syvissä vesissä. Ari tuli ja laittoi homman toimimaan, Ylönen ylistää.

Ylönen toivoo, että pelit päästäisiin pian Suomessa aloittamaan ja uskoo KuPS:n jatkavan Veikkausliigan kärkisijojen metsästystä.

- Pelejä odotetaan ja että kausi lähtisi käyntiin. KuPS:lla on hyvä joukkue ja valmennus, en usko, että tahti tulee huononemaan. Kun päästään aloittamaan, KuPS on varmasti valmis, Ylönen toteaa.

Lähde: Suplan Huucast
Lisää uutisia