AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 13.4.2020

​Ilveksen Ilari Mettälä käyttää tauon hyväkseen – "Muut kiinni ja mennään ohikin"

​Ilveksen Ilari Mettälä käyttää tauon hyväkseen – "Muut kiinni ja mennään ohikin"

Ilari Mettälä on kohentanut fysiikkaansa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves-hyökkääjä Ilari Mettälä viettää jalkapalloilijan vuosilomaa kotioloissa. Poikkeuksellinen tilanne tietysti harmittaa, mutta Mettälän omalla kohdalla pieni kauden alun venyminen ei ole yksinomaan negatiivista.

Mettälä etenee tilanteen mukaan ja pyrkii saamaan itsensä parhaaseen mahdolliseen iskuun ennen tosikoitosten alkamista.

- En minä tätä tilannetta murehdi enkä mietiskele, ei sillä miksikään muutu. Koitan pysyä kunnossa ja olla valmiina, kun tilanne jälleen normalisoituu.

- Alkukaudesta kärsin pienestä reisivammasta, enkä ollut ihan parhaassa tikissä, joten toisaalta tauko tuli sikäli hyvään kohtaan. Nyt pystyn ottamaan muut kiinni ja menemään ohikin, Mettälä miettii.

Mettälällä on ollutkin eniten kehitettävää nimenomaan fysiikan suhteen, joten tämänhetkinen omatoimiharjoittelu tulee siinäkin mielessä hänelle sopivasti.

- Nyt saa ainakin treenata fysiikkaa, siinä minulla on ollutkin eniten tekemistä. Olen jopa hankkinut hiukan lisää erilaisia laitteita kotiini ja uskonkin olevani toiminnan jatkuessa paremmassa kunnossa kuin koskaan. Jonkin verran on tullut etsittyä netistä uusia harjoitteitakin. Tykkään kaikesta harjoittelusta, mutta nuo tasavauhtiset lenkit tuntuvat välillä tylsiltä.

Toki joukkueharjoituksiin tekee jo mieli vahvasti ja alkavaa kautta Mettäläkin odottaa jo vesi kielellä. Hän uskoo Ilveksen olevan entistä enemmän vahvoilla, kun pelit jälleen alkavat.

- Varmaan ottelutahdista tulee melko tiivis ja saatetaan pelata useita kolmen pelin viikkoja. Se sopii ainakin meille, sillä meillä on leveä rosteri. Meillä oli harjoituksissakin lähes aina kaksi kentällistä pelaajia ja viime vuodet olemme muutoinkin jo kierrättäneet pelaajia.

- Kyllähän se pienen edun antaa niihin joukkueiden nähden, joilla on kapeampi rosteri ja enemmän sen avauskentällisen varassa, Mettälä arvioi.

Lisää uutisia