FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.14 // 9.4.2020

​Hongalla oli nousujohteinen alkuvuosi – "Uskon että pääsemme nopeasti taas kartalle"

​Hongalla oli nousujohteinen alkuvuosi – "Uskon että pääsemme nopeasti taas kartalle"

"Vesku" uskoo Hongan pelillisten pohjien kestävän tauonkin ajan. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka on muiden Veikkausliigajoukkueiden tavoin tauolla joukkueharjoituksista, mutta alkuvuodesta tallella on hyvä pohja.

Kausi alkoi Suomen Cupin Veikkausliigan karsinnan merkeissä jo tammikuun lopulla. Alku oli Hongan päävalmentaja Vesa Vasaran mukaan hiukan hakemista.

- Tuloksen teko ei ollut meille helppoa, etenkin tehot hyökkäyspäässä puuttuivat. Osaltaan tähän vaikuttivat varmaan poissaolotkin ja hiukan puolustuspelaamiseen tuodut uudet asiatkin, Vasara kertaa.

- Koko ajan mentiin kuitenkin parempaan suuntaan ja cupissa saatiin vähitellen myös tulosta. 1-1 viimeisessä ottelussa HJK:ta vastaan oli meille hyvä ja sen jälkeen Espanjan leirillä palaset alkoivat loksahdella oikein hyvin paikoilleen.

Espanjan leirillä kaatui ensin Norjan 1. divisioonan Sandnes Ulf 1-0 ja toisessa ottelussa Norjan hallitseva cup-mestari Viking FK 2-1.

- Pelasimme kaksi hyvää peliä, vaikka teimme paljon vaihtoja. Etenkin Vikingiä vastaan peli oli hyvä, voitto ja hallitsimme osin hyvin pelitapahtumiakin. Leiriltä jäi vahvasti sellainen kuva, että oikeaan suuntaan ollaan menossa.

Leirin jälkeen ohjelmassa piti olla cupin neljännesvälierä, mutta kilpailutoiminta keskeytyi juuri ennen sitä ja taukoa on kohta takana kuukausi.

- Ollaan tässä silti luottavaisin mielin. Jos tauko ei nyt älyttömän pitkäksi veny, niin uskon että pääsemme nopeasti taas kartalle pelaamisen suhteen, Vasara toteaa.

Lisää uutisia