FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.14 // 6.4.2020

​IFK-maalivahti Forsman: "Pelaajilla on kyllä nälkää pelata todella tiukkarytmisesti"

​IFK-maalivahti Forsman: "Pelaajilla on kyllä nälkää pelata todella tiukkarytmisesti"

Oskari Forsmanilla pelinälkä vain kasvaa koko ajan. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamnin maalivahti Oskari Forsman toivoo varmasti jokaisen Veikkausliigapelaajan tavoin, että pelaamaan päästään mahdollisimman pian.

Veikkausliigakauden alun viivästyminen ei vaikuta vain pelaamisen puutteeseen, vaan niin seurat kuin pelaajatkin ovat todella lujilla. Lähtökohta on se, että sarjat käynnistetään mahdollisimman pian sen jälkeen, kun rajoitustoimet on purettu ja suuria yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

– Toivon syvästi, että seurat pääsevät tämän karmean tilanteen yli ilman lomautuksia tai konkursseja, ja Veikkausliiga voidaan aloittaa heti, kun se vain on turvallista.

- Samaa toivon toki myös muidenkin sarjojen suhteen, sillä jalkapallo on maamme suurin liikuttaja, ja sen yhteiskunnallinen merkitys on siksi erittäin suuri niin kansanterveydellisesti, sosiaalisesti kuin mielenterveydellisestikin, Forsman toteaa JPY:n verkkosivuilla.

Kotimaisen kilpailukalenterin rakentamisessa voidaan edetä, kun rajoitustoimien lopettamisen aikataulu ja kansainvälinen kalenteri ovat tiedossa, mutta ennen kesäkuuta ei missään tapauksessa ainakaan Veikkausliigaa pelata. Forsman ei usko, että kauden väistämätön lyhentyminen sinällään muodostuu ongelmaksi.

– Olen varma, että kun pre-season tulee kestämään sen 6-8 kuukautta normaalin muutaman kuukauden sijaan, niin pelaajilla on kyllä nälkää pelata sarja läpi todella tiukkarytmisesti. Itse pystyisin pelaamaan joka kolmas päivä, mutta olenhan toisaalta maalivahti, Forsman heittää.

Tällä hetkellä Forsman keskittyy omatoimiseen harjoitteluun.

– Vähän on joutunut soveltamaan. Täällä Maarianhaminassa on onneksi ollut kuntosali auki, joten siellä on voinut vähän treenata yksin – toki käsihygienia pitää ottaa huomioon ja hanskat kädessä. Lisäksi lenkkiä, kotijumppaa ja vähän pallon kanssa on pystynyt vetämään. Turvavälit ovat toki koko ajan mielessä, maalivahti kertoo.

Koronavirusepidemian aiheuttamien talousongelmien myötä seurat ovat myös lomauttaneet pelaajiaan. Pelaajayhdistys ja pelaajat toivovat seuroilta kuitenkin malttia tilanteeseen. Tilanne on seuroille hankala, mutta niin on myös pelaajille.

– Olen täysin samaa mieltä, että pelaajien on saatava samat edut kuin ns. normaalit työntekijät. Ammattiurheilijat ovat työntekijöitä siinä missä muutkin ihmiset, Forsman painottaa.

Lisää uutisia