FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.13 // 31.3.2020

IFK Mariehamn pitää kuntoa yllä pienryhmissä – ”Ei tämä hirveästi ole vaikuttanut arkeemme”

IFK Mariehamn pitää kuntoa yllä pienryhmissä – ”Ei tämä hirveästi ole vaikuttanut arkeemme”

Aapo Mäenpää on pitänyt kunnostaan huolta. (Kuva: Juha Tamminen)

Vaikka Veikkausliiga on tällä hetkellä tauolla, niin IFK Mariehamnin pelaajien arki pyörii mahdollisimman normaalisti rajoitusten puitteissa. Aapo Mäenpään mukaan pelaajat ovat pystyneet pitämään kunnostaan huolta hyvin.

Mäenpään mukaan pelaajat ovat pystyneet harjoittelemaan keskenään hyvin lomankin aikana.

- Olemme harjoitelleet melkein normaalisti ja olemme treenanneet sellaisissa 5-6 pelaajan ryhmissä. Ei tämä hirveästi ole vaikuttanut arkeemme. Kuntoa ylläpidetään ja käydään myös vähän lenkillä, Mäenpää valottaa.

IFK Mariehamnin pelaajilla oli mahdollisuus lähteä tauon aikana kotipaikkakunnilleen, mutta suurin osa pelaajista on jäänyt saarelle.

- Osa lähti mantereelle, osa Ruotsiin ja minne nyt lähtikään, mutta monta jäi myös tänne. Täällä on ehkä pienempi riski sairastua virukseen kuin vaikkapa mantereella. Pelaajat saivat itse päättää lähteäkö vai jäädä ja meitä taitaa olla sellaiset 15-16 nyt joukkueen mukana. Saimme harjoitusohjelman fysiolta jota seuraamme, ja muutenkin on hyvä meininki.

Vaikka pelaajien valmistautumisajanjaksosta tulee ennätyksellisen pitkä, niin Mäenpää keskittyy olennaiseen.

- Onhan se ikävä asia, että harjoituskausi venyy, kun kaikki olivat valmiita aloittamaan jo kauden. Tässä nyt treenataan ja pidetään kuntoa yllä.

Lisää uutisia