FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.12 // 27.3.2020

​"Seuraan Jürgen Kloppin esimerkkiä" – HIFK-luotsi Thodesen valaa uskoa tulevaan

​"Seuraan Jürgen Kloppin esimerkkiä" – HIFK-luotsi Thodesen valaa uskoa tulevaan

Tor Thodesen katsoo kohti valoisampaa tulevaa aikaa. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK:n päävalmentaja Tor Thodesen valaa positiivista uskoa seuraan ja kannattajiin seuran verkkosivuilla julkaistussa viestissä.

Julkaisemme Thodesenin viestin HIFK-perheelle kokonaisuudessaan ja sellaisenaan.

Hei kaikki IFK-laiset!

Olen päättänyt seurata Jürgen Kloppin erinomaista esimerkkiä, enkä aio tarjota minkäänlaista ennustusta koskien sitä tilannetta, jossa tällä hetkellä olemme, kun näyttää siltä, että se tuottaa vaikeuksia myös asiantuntijoille. Meidän täytyy kerta kaikkiaan olla onnellisia siitä, että asumme juuri täällä missä asumme, eli yhteiskunnassa, joka näyttää olevan hyvin valmistautunut vetämään kaikkia samaan suuntaan tässä absurdissa tilanteessa. Tällä hetkellä annettujen ohjeiden seuraaminen on mielestäni paras tapa päästä mahdollisimman nopeasti palaamaan arkielämään, sellaisena kuin me sen tunnemme.

Meidän oli pakko keskeyttää yhteiset harjoituksemme sellaisessa ajankohdassa, jossa olimme juuri päässeet läpi talven fyysisen harjoittelun rankimmasta vaiheesta. Turkin harjoitusleirin jälkeisen ajan olimme ajatelleet käyttää "ykkösjoukkueen" valmistautuvaan työhön sarja-avausta varten, sekä pelaajien kunnon hiomiseen niin teknisesti kuin taktisestikin.

Tämänhetkisessä tilanteessa jokainen pelaaja hoitaa itsenäisesti oman henkilökohtaisen harjoittelunsa. Meillä on olemassa järjestelmiä, joiden kautta pelaajat saavat henkilökohtaisia harjoitusohjelmia ja palautetta, samalla kun he kirjaavat kaikki harjoituksensa interaktiiviseen ohjelmaan. Se antaa meille mahdollisuuden ylläpitää vuoropuhelua pelaajien kanssa, sekä antaa heille palautetta.

Muuten istumme nyt myös videoanalyysien parissa muutamia tunteja päivässä. Keräämme pelin eri osa-alueista videoklippejä, joita sitten näytämme pelaajille käydessämme heidän kanssaan yksilöllisiä keskusteluita.

Ajattelen myös jonkun verran sitä, miten käynnistämme yhteiset harjoitukset uudelleen sen ajan taas koittaessa. Tulee olemaan jännittävää nähdä, kuinka monta päivää meillä on aikaa valmistautua ensimmäiseen otteluun sitten, kun sen ajankohta on tiedossa. Myös se, että kausi todennäköisesti tulee olemaan alkuperäistä suunnitelmaa tiiviimpi, on jännittävää. Hyvät harjoittelutottumukset ja hyvä itsekuri, sekä loukkaantumisten ja pelikieltojen minimointi tulevat olemaan avainasemassa tämäntyyppisessä tilanteessa.

Kunnes taas voimme aloittaa pelaamisen voi jokainen teistä helposti olla mukana auttamassa IFK:ta pitämään seuran pyöriä pyörimässä tukemalla uutta "Kahdestoista pelaaja" -kampanjaa. Osta derbylippusi jo nyt, niin sinulla on yksi asia vähemmän mietittävänä sitten, kun pääsemme takaisin raiteille.

Stay safe!

Terveisin Tor

Lisää uutisia