FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.12 // 27.3.2020

Pelaajille henkisesti rankkaa aikaa: "Jalkapallo on ruumiinkulttuuri ja elämäntapa monelle"

Pelaajille henkisesti rankkaa aikaa: "Jalkapallo on ruumiinkulttuuri ja elämäntapa monelle"

Kuva: Juha Tamminen

Suplan Veikkausliiga ja Naisten liiga podcastin tämän viikon vieraana on viime kaudella KuPS:n kanssa mestaruuden voittanut Jani Honkavaara, joka siirtyi talvella SJK:n päävalmentajaksi.

SJK on kaikkien muiden Veikkausliigaseurojen tapaan koronaviruspandemian takia tukalassa tilanteessa, kun joukkue ei voi harjoitella yhdessä ja kaikki pelit on peruttu toistaiseksi.

- Ei olla lähetetty pelaajia vielä lomille, vaan ollaan järjestetty mahdollisuus harjoitella yksilöllisesti. Odotellaan, että tilanne vielä ikään kuin pahentuu, eikä pystytä järjestämään edes yksilöharjoituksia. Tehdään nyt mitä voidaan, sitten jos tulee ulkonaliikkumiskieltoa ja muuta, kaikki linnoittautuu koteihinsa ja harjoittelee miten pystyy, toteaa Honkavaara Suplan Veikkausliiga ja Naisten liiga podcastissa.

- Tärkeää, että pelaajat pysyy nyt täysissä henkisissä voimissaan, tämä on raskasta pelaajille, jotka ei voi ammattiaan harjoittaa. Jalkapallo on kuitenkin ruumiinkulttuuri ja elämäntapa monelle. Koettiin, että nyt järjestetty harjoittelu on pelaajille henkisestikin hyödyksi, pystyy tehdä jotain, niin ohjatusti kuin voi ja pystyy. Annetaan hyvät ohjeet, käytetään videoita ja muita apuvälineitä, Honkavaara kertoo.

Lisää uutisia