FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.12 // 23.3.2020

​Teemu Pukin ura sai uuden nosteen Veikkausliigasta

​Teemu Pukin ura sai uuden nosteen Veikkausliigasta

Kuva: Juha Tamminen

Teemu Pukki päätti palata elokuussa 2010 Espanjasta takaisin Suomeen ja liittyi HJK:n riveihin.

Pukin peliaika jäi Sevillassa vähiin ja hän päätti hakea uutta nostetta uralleen Veikkausliigasta ja HJK:n riveistä.

- HJK osoitti kiinnostusta. Minulla oli vaikea vuosi takana, joten se oli hyvä ja helppo päätös, että käytännössä aloitetaan alusta, kun päästään turvalliseen Suomeen tuttuun ympäristöön ja saa peli ilon takaisin. Se oli pääsyy, miksi halusin tulla Suomeen. Siitä tulikin hieno vuosi HJK:n kanssa. Se oli oikea ratkaisu ja osui minun kannalta nappiin, Pukki muistelee Suplan Pukki Party podcastissa.

Pukki juhlisti HJK:n paidassa Suomen mestaruutta ja ura saikin Veikkausliigasta uuden ponnahduksen, kun Pukki siirtyi elokuussa 2011 Saksan Bundesliigajoukkue Schalken riveihin.

- Mahtava vuosi, meillä oli tosi hyvä joukkue. Kärkiparina oli aika usein Berat, joskus Parikka tai Pelvas. Ägä (Aki Riihilahti) oli vielä silloin keskikentällä. Alex Ring teki sinä vuonna nousun. Tuli puskista vähän ja oli ihan kingi keskikentällä koko kauden. Rafinha oli kova oikea pakki. Menisi pitkä aika kehuessa kaikkia pelaajia. Hyvä joukkue ja aika monet lähti ulkomaille sen kauden jälkeen, Pukki muistelee.

Lisää uutisia