FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.11 // 20.3.2020

Hakan toimistolla huhkitaan töitä - "Myyntityö jatkuu normaalisti"

Hakan toimistolla huhkitaan töitä - "Myyntityö jatkuu normaalisti"

Kuva: Juha Tamminen

Vaikka koronavirus on keskeyttänyt FC Hakan joukkueharjoitukset ja pelaavat ovat siirtyneet kolmen viikon vuosilomalle, niin Hakan toimistolla tehdään edelleen töitä vaikean tilanteen kääntämiseksi voitoksi.

FC Hakan pelaajat jäivät maanantaina kolmen viikon vuosilomalle. FC Hakan toimitusjohtaja Olli Huttusen mukaan pelaajia on kuitenkin näkynyt Tehtaan kentällä.

– Lomalla ei voi määrätä ketään harjoittelemaan, mutta kun nyt osa pelaajista käy yhdessä kentällä, heidän täytyy pitää tarvittavat etäisyydet toisistaan, Huttunen kertoo Valkeakosken Sanomien sivuilla.

– Lähinnä Valkeakoskella asuvia pelaajia on käynyt Tehtaan kentällä pelailemassa ja potkimassa pallojen kanssa. Jotkut kaipaavat ohjeitakin. Joka tapauksessa eiväthän he osaa olla tekemättä mitään. Pelaajat tylsistyisivät, jos eivät pääsisi liikkumaan, Huttunen naurahtaa.

Koronatilanteen vuoksi Veikkausliigan alkua siirrettiin kesäkuulle. Se asettaa samalla seurat hankalaan tilanteeseen, kun keväälle suunnitellut ottelutulot jäävät saamatta. Hakan toimistolla onkin kääritty hihat ylös vaikeana aikana.

– Myyntityö jatkuu normaalisti ja keskustelemme tilanteesta yhteistyökumppanien kanssa. Ottelutapahtumiin liittyvistä toiminnoista oli yrityksien kanssa sovittu, ja nyt ne siirtyvät kesäkuulle.

– Palkkoja pitää maksaa eikä tuloja ole hirveästi. Voi olla, että jotkut pidättävät maksujaan, mutta yhteistyökumppanit ovat ymmärtäneet hyvin meidän tilanteemme, Huttunen kiittelee.

Haka on monien muiden tapaan lanseerannut tukitoimia vaikeassa tilanteessa.

– Olemme kovasti miettineet, miten saamme tulevina kuukausina uusia tuottoja. Fanituotteita tulee entistä näkyvämmin myyntiin, ja tiistaina aukaisimme uudestaan kausikorttikampanjan, joka on nyt nimeltään tukikausikortti. Tämänkin kortin hinta on 59 euroa, eli yksityiset ihmiset pääsevät tukemaan seuraa tässä tilanteessa, Huttunen kertoo.

Lisää uutisia