FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.11 // 19.3.2020

"Lemlandin Ronaldo" jättää kentät - jalkavaivat päättävät entisen IFK Mariehamn -hyökkääjän uran

"Lemlandin Ronaldo" jättää kentät - jalkavaivat päättävät entisen IFK Mariehamn -hyökkääjän uran

"Lemlandin Ronaldo" IFK-paidassa kaudella 2009. (Kuva: Juha Tamminen)

Lemlands IF:n kasvatti Wilhelm Ingves muistetaan IFK Mariehamnin paidasta kausilta 2008-12. Nyt vain 30-vuotiaana pelikentät saavat kuitenkin jäädä.

18 poikien maaotteluakin pelannut "Lemlandin Ronaldo" edusti Grönvittiä kaikkiaan 95 Veikkausliigaottelussa ja viimeisteli niissä yhdeksän maalia. Kaudeksi 2013 hän siirtyi Ruotsiin IS Halmian riveihin ja edelleen kolme vuotta myöhemmin Landvetter IS:aan. Viime vuodet ovat kuitenkin olleet vaikeita ja vastikään 30 vuotta täyttänyt Ingves on nyt päättänyt lopettaa uransa.

- On selvää, että tuntuu hiukan kaksijakoiselta. Samalla on kuitenkin paras panna pelikengät hyllylle tässä tilanteessa, Ingves sanoo.

"Tilanne" tarkoittaa jo pitkään jatkuneita vaivoja.

- Minulla on ollut ongelmia toisen jalan kanssa jo hyvän aikaa, Ingves selvittää.

- Se leikattiin syksyllä 2016 ja sen jälkeen meni mukavasti alkuun. Viimeiset kaksi vuotta eivät ole kuitenkaan kulkeneet ihan kuten olisin halunnut. Jalkaa särkee harjoitusten ja otteluiden jälkeen, mikä vaikuttaa elämään jalkapallon ulkopuolella.

Ingves toteaa, että päätös oli yhtä aikaa vaikea ja helppo.

- Olen tietysti ollut jalkapallossa mukana todella pienestä pitäen. Toisaalta on pahuksen hienoa, kun ei koko ajan särje jostain päin kehoa.

Lisää uutisia