FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.11 // 18.3.2020

SJK lähtee tukemaan toimintaansa kampanjoilla - "Olemme yhtä suurta perhettä"

SJK lähtee tukemaan toimintaansa kampanjoilla - "Olemme yhtä suurta perhettä"

SJK puhaltaa yhteen hiileen vaikeillakin hetkillä. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK:n ympärillä toimiva SJK-konserni joutuu koronavirusepidemian vuoksi koville, mutta ei aio luovuttaa.

SJK aloittaa lähipäivinä kampanjoita, joilla seuran taloutta tuetaan ja tärkeimpänä näistä on koko henkilöstön yhteisellä päätöksellä suoritettava palkanalennus seuraavalle kolmelle kuukaudelle.

SJK-konserni työllistää yhteensä noin 65 työntekijää, omistaa harjoittelukeskus Wallsport Areenan sekä vuonna 2016 valmistuneen OmaSp Stadionin. Normaalitilanteessa konsernirakenne omistuksineen on SJK:n vahvuus, joka luo mahdollisuuksia seuran urheilupuolen ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

- Koronaviruksen aiheuttamien toimenpiteiden vuoksi meidän huippu-urheilua tukevilta liiketoiminnoilta suli markkina pois muutamassa päivässä. Kaikki OmaSp Stadionilla ja Wallsport Areenalla järjestettävät tilaisuudet ja tapahtumat peruttiin tulevilta kuukausilta sekä Veikkausliigan ja Ykkösen kaudet siirrettiin alkamaan näillä näkymin kesäkuussa, kertoo SJK:n talousjohtaja Heikki Leppänen.

- Tulovirtojen ehtymisellä on negatiivinen vaikutus kassavirtaamme ja näin ollen tilanteen kokonaisvaikutus toimintaamme on myös merkittävä. Tästä syystä tulemme tarvitsemaan koko SJK-yhteisön tuen selvitäksemme tämän vaikean vaiheen yli ja olen ylpeä siitä, miten upeasti henkilöstömme lähti omalta osaltaan mukaan, kiittelee Leppänen.

Vallitseva tilanne haastaa seurayhteisöitä ympäri Suomen ja myös SJK on ryhtynyt tilanteen vuoksi toimiin. Kaikki seuran työntekijät ja pelaajat ovat tällä päivämäärällä lähteneet taistelemaan seuran sekä sitä ympäröivän yhteisön puolesta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokainen SJK-konsernin työntekijä on allekirjoittanut suostumuksensa palkan väliaikaiseen alentamiseen vallitsevan kriisitilanteen vuoksi. Pelaajien ja muiden seuran työntekijöiden päätös leikata palkkojaan seuraavan kolmen kuukauden ajalta mahdollistaa sen, ettei yhtäkään työntekijää tarvitse tässä vaiheessa lomauttaa tai irtisanoa.

SJK:n puolustaja Tero Mäntylän mukaan kollektiivinen päätös syntyi lopulta melko nopeasti.

- Me pidimme sunnuntaina sisäisen palaverin, missä kävimme läpi vaikutuksia konsernimme arkeen. Teimme melko nopeasti päätöksen siitä, että lähdemme kollektiivisesti joukkueena mukaan talkoisiin. Seura mahdollistaa harjoittamamme ammatin jokaisena päivänä ja tarjoaa meille urheilijoina aivan poikkeukselliset olosuhteet työhömme. Toivotaan, että nyt tehdyt toimenpiteet auttavat, eikä epidemia aiheuta liian kovaa kolausta päivittäiseen toimintaamme, kertoo Mäntylä.

SJK:n hallituksen puheenjohtaja Raimo Sarajärvi on ylpeä joukkueesta ja konsernin henkilöstöstä. Samalla Sarajärvi uskoo vahvasti tulevaan ja valaa koko yhteisöön taistelutahtoa.

- Olen ylpeä ja otettu huomatessani pelaajien ja koko muun henkilöstömme olevan yhtä suurta perhettä. Heidän päätöksensä osoittaa tässä tilanteessa poikkeuksellista yhteisöllisyyttä. Tämä antaa myös itselleni voimia ja uskoa jatkaa taistelua SJK:n jatkuvuuden eteen, sanoo Sarajärvi.

- Olemme rakentaneet yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa Wallsport Areenan, OmaSp Stadionin ja luoneet tämän seuran, joten uskon että yhdessä selviämme tästäkin taistelusta. Toivottavasti pelaajiemme ja muun henkilöstömme päätös toimii esimerkkinä solidaarisuuden voimasta myös muulle yhteiskunnalle. Nyt on aika miettiä miten me kaikki yhdessä pärjäämme! Seinäjoella ei todellakaan luovuteta koskaan!

SJK julkistaa loppuviikosta lisää tekoja ja kampanjoita, joiden kautta koko muu seurayhteisö, alueen yksityishenkilöt, yritykset sekä kannattajat voivat olla mukana taistelemassa SJK:n puolesta. Näitä odotellessa, voi olla mukana SJK:n aiemmin julkistamassa kausikorttikampanjassa. Siinä 200 ensimmäistä maalis-toukokuussa kausikortin tilannutta voivat kauden aikana tilausvahvistusta vastaan noutaa SJK Shopista Mehmet Hetemaj'n signeeraaman "Meidän Kerho"-paidan.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia