AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.10 // 12.3.2020

​IFK Mariehamnin pelaajaryhmä nyt koossa – "Vielä on hiottavaa pelissä"

​IFK Mariehamnin pelaajaryhmä nyt koossa – "Vielä on hiottavaa pelissä"

Peter Mattsson ja Kalle Taimi julkistamassa sopimusta. (Kuva: IFK Mariehamn)

Kalle Taimi liittyi torstaina IFK Mariehamnin joukkueeseen ja sopimuksen myötä pelaajaryhmä kaudelle 2020 on nyt koossa.

IFK:n seurajohtaja Peter Mattsson on tyytyväinen pelaajaryhmään, joka nyt on käytettävissä.

- Olen tyytyväinen siihen sekoitukseen pelaajia, jotka olemme tämän vuoden ryhmään saaneet. Olemme saaneet nuoria, nälkäisiä pelaajia, joilla uskomme olemme paljon kehittymismahdollisuuksia IFK:ssa ja samalla olemme onnistuneet hankkimaan useamman kokeneen pelaajan kuten Peter Makrillos, Mikko Sumusalo, Yvan Yagan ja nyt viimeisimpänä Kalle Taimi, Mattsson listaa.

- Ja onhan meillä joukkueessa entuudestaankin jo kokeneita pelaajia kuten vaikka Oskari Forsman, Aristote Mboma ja Robin Buwalda.

Samalla kun joukkuetta on koottu pala palalta, harjoituskentällä ja otteluissa on viety asioita eteenpäin pelillisesti. Aivan toivotulla tavalla alkuvuosi ei kuitenkaan ainakaan tulosten valossa ole sujunut.

- Tuloksellisesti olemme tietysti pettyneitä siihen, ettemme päässeet cupissa jatkoon ja luulen, että jokainen, joka joukkueen on nähnyt pelaavan, on voinut todeta, että emme ole ihan vielä valmiita liigakauteen, vaan meillä on vielä asioita hiottavana pelissä viimeisen kuukauden aikana ennen liigan alkua, Mattsson sanoo.

Mattsson ei kuitenkaan ole huolissaan ja uskoo palasten loksahtelevan vähitellen paikoilleen myös pelillisesti.

- Meillä on ryhmässä monia mielenkiintoisia vaihtoehtoja hyökkäykseen ja sen osa-alueen osalta tuntuu turvalliselta, vaikka uskon että siltäkin osin näemme kuukauden päästä vahvemman IFK:n kuin nyt. Puolustuspelaaminen, johon toki koko joukkue osallistuu eri rooleissa, on se alue, jossa meillä on eniten tekemistä. Emme ole puolustuksessa olleet ihan niin tiiviitä ja tasaisia kuin haluamme olla, mutta töitä tehdään. Päävalmentaja Lukas Syberyjskillä on selkeä kuva siitä, kuinka hän haluaa meidän puolustavan, Mattsson sanoo.

- Loukkaantumistilanne paranee koko ajan viikko viikolta, joten katson nyt luottavaisena kohti viimeistä valmistautumisjaksoa ennen liigapelien alkua. Uskon että yleisö Wiklöf Holding Arenalla tulee näkemään mielenkiintoisen IFK:n tämän kauden Veikkausliigassa.

Lähde: IFK Mariehamnin tiedote
Lisää uutisia