AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.09 // 7.3.2020

TPS kaatoi harjoitusottelussa EIF:n – ”Saatiin uusille pelaajille peliaikaa”

TPS kaatoi harjoitusottelussa EIF:n – ”Saatiin uusille pelaajille peliaikaa”

Kabamba Kalabatama teki kaksi maalia. (Kuva: TPS)

TPS kohtasi lauantai-iltapäivällä harjoitusottelussa EIF:n. Ottelu pelattiin Tammisaaren keskuskentän tekonurmella. TPS voitti ottelun lopulta lukemin 4-2.

Maalinteon aloitti Palloseuran Babacar Diop ottelun 26. minuutin kohdalla. Tauon jälkeen kentälle tullut Joakim Latonen lisäsi TPS:n johdon lukemiin 0-2, kun peliä oli pelattu 60 minuuttia. EIF kavensi tilanteeksi 1-2 noin 70. minuutilla ja nousi jo tasoihin 79. minuutin kohdalla.

TPS löysi sen jälkeen vielä yhden lisävaihteen ja Kabamba Kalabatama viimeisteli voittomaalin 81. minuutilla. Hyvin otteluun sisään päässyt Kalabatama iski loppulukemiksi vielä 2-4, kun peliä oli tahkottu jo 87 minuuttia.

EIF-TPS tuli mukaan harjoitusohjelmaan todella hyvään saumaan, nyt kun Suomen Cupin lohkovaihe on takana. TPS:n päätähtäin on tietysti huhtikuussa alkavassa Veikkausliigassa, mutta myös Suomen Cupin ottelut jatkuvat jo viikon päästä.

Lisäksi joukkueeseen on tullut uusia vahvistuksia ja heille pitää saada mahdollisimman paljon peliminuutteja alle. Koko orkesteri pitää saada muutenkin toimimaan optimaalisella tavalla. Eikä tässä ole vielä kaikki miehet, sillä keskikentän vahvistaminen on parhaillaan työn alla.

- Saatiin uusille pelaajille peliaikaa ja oli todella tärkeää nähdä heidät nyt kentältä. Ja totta kai saatiin koko joukkueesta muutenkin tarkkaa kuvaa, että missä kunkin pelaajan kohdalla nyt mennään, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen summasi TPS:n sivuilla.

TPS:n avauksessa pelasivatkin lauantaina tuoreemmista sopimuspelaajista Masahudu Alhassan, Yassin Housni ja Tehe Olawale, jotka kaikki kolme urakoivat kentällä ensimmäisen tunnin ajan. TPS teki jo ottelun tauolla peräti kuusi vaihtoa. Reilun tunnin kohdalla vaihtoja tuli siis vielä kolme lisää.

- "Masasta" näki ensimmäisestä minuutista lähtien, että on tullut joskus pelattua muitakin pelejä. Kaikki oli stabiilia, vaivatonta ja helppoa. Yassinnilla ja "Momolla" oli alkuun ehkä vähän vaikeampaa, mutta en ole heistäkään huolissaan. Ensimmäinen puoliaika ei ollut muutenkaan kovinkaan hyvä. Peli oli hidasta ja oli liikaa turhia kosketuksia. Oli jotenkin sellainen pieni viive vähän kaikkeen tekemiseen, Pikkarainen kuvaili.

- Toisella puoliajalla pakka oli aika sekaisin jo pelkästään siitä, että tehtiin niin paljon vaihtoja. Tomaksen (Hradecky) takareisi meni valitettavasti ja Yassin tuli kentällä vielä uudestaan. Hän rakentelikin sitten hienosti Kalabataman voittomaalin. Tomaksen takareiden tilanne selviää myöhemmin tarkemmin.

- Kalabatama teki kaksi maalia ja oli täynnä energiaa ja sellaista positiivisen pähkähullua pelaamista. On kyllä ennakkoluuloton kaveri, josta kuullaan vielä. Me saatiin hyvä päätös raskaalle työviikolle ja ensi viikolla mennään taas lujaa, Pikkarainen lupasi.

TPS:n pelit jatkuvat siis ensi viikon lauantaina ja silloin kyseessä on tosiaan jo Suomen Cupin neljännesvälierä. Raitapaidat matkustavat Vantaan Tikkurilaan, jossa vastaan asettuu Tikkurilan Palloseura. TiPS - TPS -ottelu alkaa Tikkurilan Urheilupuistossa lauantaina 14.3. klo 15.30.

Lähde: TPS:n kotisivut
Lisää uutisia