AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 2.3.2020

​KuPS:lle kovan luokan puolustajavahvistus - Nuno Tomas sopimukseen

​KuPS:lle kovan luokan puolustajavahvistus - Nuno Tomas sopimukseen

Kuva: KuPS

Veikkausliigan hallitseva mestari Kuopion Palloseura on vahvistanut keskuspuolustustaan. Portugalilainen Nuno Tomas (24) siirtyy kuopiolaisjoukkueen riveihin kauden 2020 loppuun ulottuvalla lainasopimuksella bulgarialaisen suurseuran CSKA Sofian riveistä.

Tomas saapui Kuopioon sunnuntaina ja hän liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen huomenna tiistaina.

184-senttinen Tomas saapuu Suomeen merkittävällä ansioluettelolla. Keskuspuolustaja murtautui parikymppisenä Portugalin pääsarjassa pelanneen Belenensesin avauskokoonpanoon ja kaudella 2017/2018 hän pelasi yhteensä 27 ottelua eurooppalaisessa huippusarjassa onnistuen kolmesti maalinteossa. Seuraavalla kaudella vastuu väheni ja Tomas lainattiin CSKA Sofian riveihin, jonne hän siirtyi pysyvällä siirrolla kesäkuussa 2019. Puolustaja on pelannut vuoden aikana CSKA:n riveissä yhteensä 24 ottelussa, joista muun muassa viisi on Eurooppaliigan karsintaotteluita.

Pitkään etsityn keskuspuolustajahankinnan myötä Kuopion Palloseura ei enää etsi aktiivisesti vahvistusta joukkueeseensa. Seuran urheilutoimenjohtaja Jonne Lindblom on tyytyväinen joukkueenrak entamiseen ja uuteen vahvistukseen.

- Ryhdyimme välittömästi toimenpiteisiin, kun Nunon tasoista keskuspuolustajaa tarjottiin meille. Hän on juuri sellainen pelaaja, jota olemme kartoittaneet koko talvikauden ajan. Nuno on vasenjalkainen hyvin peliä avaava toppari ja hän täydentää hyvin jo valmiiksi laadukasta puolustuslinjaa, Lindblom kommentoi.

Lähde: KuPS:n uutiskirje
Lisää uutisia