AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 28.2.2020

Inter täysillä Turun derbyyn - "Haluamme näyttää parasta osaamistamme"

Inter täysillä Turun derbyyn - "Haluamme näyttää parasta osaamistamme"

José Riveiro ei lähde peruuttelemaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen Cupin lohkovaihe päättyy FC Interin osalta Turun paikallisotteluun TPS:aa vastaan lauantaina iltapäivällä.

Jälleen vuoden tauon jälkeen Veikkausliigaan paluun tekevä TPS on pelannut cupin lohkovaiheessa vaihtelevalla menestyksellä. Neljästä ottelusta pistesarakkeeseen on kertynyt viisi pistettä ja TPS tarvitsee vielä vähintään pisteen varmistaakseen paikkansa varsinaisessa Suomen Cupissa. Tappiollakin TPS voi päästä jatkoon, mutta silloin HIFK:n täytyy jäädä voitotta omassa lohkovaiheen päätösottelussaan IFK Mariehamnia vastaan.

FC Interin paikka cupin 16 parhaan joukossa sen sijaan varmistui jo edellisellä kierroksella. HIFK-ottelusta tullut 1-1-tasapeli ja toisaalta IFK Mariehamnin tappio HJK:lle varmistivat Interin cup-otteluiden jatkumisen myös lohkovaiheen jälkeen. FC Interin päävalmentaja José Riveiro kuitenkin torjuu täysin ajatuksen panoksettomasta ottelusta.

– Ensinnäkin, kyseessä on virallinen ottelu ja jo pelkästään muita lohkon joukkueita ajatellen on meidän vastuumme antaa kentällä kaikkemme tasapuolisuuden nimissä. Toisekseen, kyseessä on kauden ensimmäinen derby ja haluamme silloin näyttää parasta osaamistamme, Riveiro kiteyttää.

Edelliset paikallisottelut Turussa on pelattu kaudella 2018. Näiden pelien jälkeen joukkueissa tapahtunutta muutosta kuvaa pelaajatilanne huomisen ottelun alla, sillä molempien joukkueiden kokoonpanossa on nähty yhtä monta Inter-paidassa kauden 2018 derbyissä pelannutta pelaajaa. Interillä nämä pelaajat ovat Timo Furuholm ja Arttu Hoskonen ja TPS-paitaan ovat sittemmin puolestaan vaihtaneet Jere Koponen ja Tatu Varmanen.

Sekä viime kaudella TPS:n päävalmentajana aloittaneelle Tommi Pikkaraiselle että Riveirolle itselleen tuleva Turun paikallisottelu on ensimmäinen valmennusvastuussa. Huomenna vastaan asettuvan TPS:n Riveiro luonnehtii pelaavan melko tyypillisesti sarjanousijalle.

– Viime kaudella heille tuli paljon onnistumisia, jotka lopulta johtivat heidän nousuunsa ja näiden onnistumisten tuottamassa myötätuulessa he edelleen pelaavat. He ovat hyvin motivoituneita näyttämään kuuluvansa tälle tasolle. Jalkapalloilullisesti TPS pelaa samoilla periaatteilla kuin jo viime kaudella saman valmentajan alaisuudessa, espanjalaisvalmentaja luonnehtii.

Interin pelaajatilanne paikallisottelun alla on melko hyvä. Viime ottelusta puuttuneilla Rodney Kloosterilla ja Elias Mastokankaalla on mahdollisuus palata kokoonpanoon. Tämän lisäksi myös koko talven sivussa ollut Henrik Moisander saatetaan nähdä jälleen pelaajalistalla. Sivussa sen sijaan ovat pelikieltoinen Kevin Kouassivi-Benissan sekä viime ottelun viimeistelyharjoituksissa iskun saanut Juuso Hämäläinen. Riveiro muistuttaakin vitsaillen pelaajatilanteen olevan vielä viimeistelyharjoituksia edeltävä.

– Mutta tämä tilanne on vielä ennen viimeisiä harjoituksia. Muistatte kai mitä tapahtui viimeksi, Riveiro naurahtaa viitaten HIFK-ottelua edeltäviin harjoituksiin, joissa Inter menetti kaksi pelaajaa kokoonpanosta ja vielä kolmannelle tuli uusia kolhuja aiempien loukkaantumisten lisäksi.


FC Inter - TPS LähiTapiola-areenalla lauantaina 29.2. kello 15.15. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

Lisää uutisia