FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.08 // 25.2.2020

Valkeakosken Sanomat: FC Hakalle oppia mielenkiintoiselta taholta

Valkeakosken Sanomat: FC Hakalle oppia mielenkiintoiselta taholta

Opiskelijat ideoivat, miten FC Haka voi kehittää ottelutapahtumiaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Valkeakosken Sanomat kertoo verkkosivuillaan siitä, kuinka paikkakunnalla asuvalla Manu Ali-Jaakkolalla kävi tuuri.

Kun Valkeakosken ammattiopistossa opiskeleva Ali-Jaakkola haki vaihtopaikkaa, hän ei vielä tiennyt, että kohde tulisi olemaan yksi Euroopan suurimmista jalkapallostadioneista.

Vaao aloitti hiljattain kansainvälisen yhteistyön Hammin kaupungissa Luoteis-Saksassa sijaitsevan oppilaitoksen kanssa.

Oppilaitoksen kontaktien ansiosta koulutussopimuspaikat järjestyivät kahdelta lähistöllä sijaitsevalta jalkapallostadionilta. Kansainvälistä kauppaa opiskelevan Ali-Jaakkolan harjoittelupaikka on Dortmundissa sijaitsevassa Signal Iduna Parkissa, joka on jalkapalloseura Borussia Dortmundin kotistadion.

Saksan-opeista on kiinnostunut myös FC Haka. Opiskelijoiden vaihtojakso on erikoislaatuinen siinäkin mielessä, että opiskelijoiden on tarkoitus paitsi edistää opintojaan myös auttaa FC Hakaa kehittämään toimintaansa.

Ali-Jaakkola ja toinen Vaaosta vaihtoon lähtenyt opiskelija, Rasmus Jaskari, ovat saaneet Hakan laatiman oppimistehtävän. Tehtävänä on saksalaisia seuroja tarkkailemalla ideoida, miten Haka voisi kehittää omia ottelutapahtumiaan.

Kansainvälisyysvastaava Mikko Siirilä Vaaosta kertoo, että Haka nousi hänen mieleensä heti, kun hän tapasi uuden yhteistyökumppanin, jolla oli yhteyksiä jalkapalloseuroihin.

– Aloimme yhdessä Hakan kanssa miettiä, mitä seura voisi saada tästä yhteistyöstä, Siirilä kertoo Valkeakosken Sanomissa.

Siirilän mukaan sekä Vaao että Haka hyötyvät siitä, että paikalliset toimijat yhdistävät voimiaan. Opiskelijoille kyseessä on harvinainen tilaisuus.

– Näihin seuroihin ja stadioneille on valtavasti hakijoita kaikkiin työ- ja harjoittelupaikkoihin. Työnantajat ovat olleet meidän opiskelijoihin tyytyväisiä ja ottavat mahdollisesti ensi vuonna uudet opiskelijat.

Haka pääsee hyödyntämään opiskelijoiden Valkeakoskelle tuomia ideoita kotiotteluissaan jo ensi kesänä.

– Yhteistyö tuli hyvään aikaan. Nyt kun Haka nousi liigaan, peleissä käy varmasti entistä enemmän yleisöä, Siirilä sanoo.

vko.12 // 24.3.2020
Lisää uutisia