FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.08 // 25.2.2020

Puhelu kesti 1,5 tuntia - mestarivalmentajan soitto vakuutti pelaajan siirtymään SJK:hon

Puhelu kesti 1,5 tuntia - mestarivalmentajan soitto vakuutti pelaajan siirtymään SJK:hon

Walter Viitala tuntee SJK:n päävalmentajan Jani Honkavaaran hyvin entuudestaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Walter Viitala päätyi lopulta valitsemaan SJK:n, kiitos muun muassa tutun valmentajan Jani Honkavaaran.

Walter Viitala ja Jani Honkavaara puhuivat pitkään puhelimessa tammikuussa, kun Viitalan siirto SJK:hon alkoi konkretisoitua.

KuPS:n kanssa viime kaudella Suomen mestaruuden voittaneen ja nyt SJK:ta valmentavan Honkavaaran soitto liittyi hänen haluunsa saada maalivahti-Viitala alkavan kauden joukkueeseensa. Kaksikko tuntee toisensa jo Helsingin IFK:sta, jonka riveissä Viitala pelasi Ykkösesssä ja Kakkosessa, muun muassa Honkavaaran alaisuudessa.

- "Honsu" soitti minulle ja juttelimme varmaan 1,5 tuntia puhelimessa. Olemme aina tulleet Honsun kanssa tosi hyvin juttuun, niin kyllä siinä läppä lensi ja Honsu kertoi hyvin tyhjentävästi entisenä opettajan, mikä täällä on homman nimi, mitä odotetaan ja niin poispäin. Se oli kyllä tyhjentävä esittely hänen ja seuran visioista, Viitala kertoi.

Honkavaaran puheet vakuuttivat Viitalaa entisestään SJK:n ammattimaisuudesta seurana ja siitä, että askel Seinäjoelle siirtymisessä olisi hyvä Huuhkajissakin pelanneen PPJ:n kasvatin uran kannalta.

- Pääpointtina oli se, että hän uskoo saavansa minusta parhaan irti. Honsu on todella pelaajaläheinen ja osaa käsitellä erilaisia ihmisiä. Hän osaa kyllä käsitellä minua ja olen myös Honsun tyylinen maalivahti ja pystyn tuomaan sitä omaa kerttynyttä kokemusta ja persoonallisuutta joukkueeseen. Sitä hän kaipasi joukkueeseen, Viitala sanoi ja kehui keskustelua antoisaksi.

Viitala vieraili viime viikolla Suplan Veikkausliiga ja Naisten Liiga -podcastissa. Koko jakson pääset kuuntelemaan alla olevan linkin kautta.

vko.12 // 24.3.2020
Lisää uutisia