FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.08 // 25.2.2020

​KuPS:lle tuttu vahvistus - Urho Nissilä palaa savolaisseuraan

​KuPS:lle tuttu vahvistus - Urho Nissilä palaa savolaisseuraan

Urho Nissilä palaa KuPS:aan lainasopimuksella. (Kuva: Juha Tamminen)

Keskikenttäpelaaja Urho Nissilä palaa kasvattajaseuransa ja hallitsevan Suomen mestarin Kuopion Palloseuran riveihin.

Nissilä siirtyy kuopiolaisjoukkueen riveihin kauden 2020 loppuun ulottuvalla lainasopimuksella belgialaisesta liigaseurasta SV Zulte Waregemista.

- On todella mahtavat fiilikset tulla takaisin KuPS:aan ja päästä taistelemaan pisteistä täällä Kuopiossa. On upeaa olla takaisin kotona, Nissilä iloitsee.

23-vuotias Nissilä on edustanut viimeiset viisi kuukautta MSV Maastrichtia, joka pelaa Hollannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Keskikenttäpelaaja esiintyi seuran riveissä yhdeksän kertaa ennen kuin laina päättyi ja Nissilä palasi takaisin Zulte Waregemin riveihin. Nyt edessä on uusi lainapesti tutussa ympäristössä.

- Meillä oli koko ajan halu tuoda seuran oma kasvatti ja kuopiolaisyleisön rakastama Urho Nissilä takaisin kotiin. Seurasimme pitkään, miten hänen tilanteensa kehittyy Belgiassa ja oli erityisen hienoa, että hän oli motivoitunut tulemaan takaisin kotiin. Keskikenttäpelaaja Issa Thiawin loukkaantuminen vauhditti prosessia entisestään, KuPS:n urheilutoimenjohtaja Jonne Lindblom kertoo.

Ennen siirtymistään ulkomaille Nissilä ehti pelata kasvattajaseuransa riveissä 89 Veikkausliigaottelua, joissa kertyi 14 maalia ja 12 maalisyöttöä. Parhaalla kaudellaan 2017 hän viimeisteli yhdeksän maalia ja oli Kuopion Palloseuran kauden paras maalintekijä. Nissilä saapui Kuopioon viime sunnuntaina ja on jo liittynyt joukkueen harjoitusvahvuuteen. Pelaaja saatetaan nähdä kentällä jo tämän viikon perjantaina, kun KuPS kohtaa Rovaniemen Palloseuran Kuopio-hallissa.

vko.12 // 24.3.2020
Lisää uutisia