FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.07 // 21.2.2020

SJK kiillottamaan kilpeään Tampereelle – "Ilves-peli ei ole meille mikään välipeli"

SJK kiillottamaan kilpeään Tampereelle – "Ilves-peli ei ole meille mikään välipeli"

"Honsu" näkee Ilves-ottelun tärkeänä etappina. (Kuva: SJK)

Suomen Cupin karsinta päättyy ensimmäisten joukkueitten osalta lauantaina ja SJK matkustaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi.

Ilves on hallitseva Suomen Cupin mestari ja se on nytkin varmistanut paikkansa Suomen Cupin puolivälieriin jo ennen päätöskierrosta. SJK:n osalta lauantain karsintalohkon päätösottelu päättää myös cup-ottelut tältä kaudelta.

Lauantain ottelussa ei siis enää pelattavaa ole sijoituksien kannalta ja kaikki lohkosta Suomen Cupin puolivälieriin selvinneet joukkueet ovat jo tiedossa. Molemmat joukkueet pääsevät ottamaan siten ottelun rehellisesti Veikkausliigakauteen valmistavana harjoitusotteluna.

Isoja pelaajakokeiluja ei SJK pääse kuitenkaan tekemään, kun nuoret pelaajat pelaavat viikonloppuna Ykkösen Cupia SJK Akatemian kanssa ja SM-karsintoja A- ja B-nuorten kesän SM-sarjoihin.

- Cup oli tulokseltaan pettymys, mutta tulos ei koskaan valehtele. Emme ansainneet enempää. Meille jäi siis rutkasti parannettavaa, ja nimenomaan joukkuepelaamisessa meidän on petrattava eniten.

- Ilves-peli ei ole meille kuitenkaan mikään välipeli, vaan mahdollisuus parantaa tekemistämme joukkueena. Ilves on joukkueena erittäin vahva, joten mittari on paras mahdollinen. Positiivisin mielin mennään siis pelaamaan, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Cupin päättymisen jälkeen, SJK pitää muutaman päivän harjoitustauon ja heti maaliskuun alussa sekä koko maaliskuun loppuun, pelataan kauteen valmistavia harjoitusotteluita. SJK:lla on vielä lähes puolitoista kuukautta aikaa hioa kuvioita kuntoon Veikkausliigaa varten.

- Harjoituspelejä on etsitty ja niitä on myös saatu. Nyt kun kaikki pelaajat ovat vihdoin saapuneet, tarvitsemme heille pelejä. Saamme myös tauon aikana joitakin pelaajia sairastuvalta takaisin, joten senkin puolesta alkaa näyttää paremmalta. Parempaa on siis tulossa, kertoo Honkavaara.

Viime viikonlopun jälkeen SJK sai myös maalivahtiosastoon uutta verta, kun Walter Viitala siirtyi Norjan pääsarjajoukkue Sandefjordista takaisin Suomeen. Jos rekisteröintipaperit ehtii tulla ennen lauantaita, Viitala on tarvittaessa pelikelpoinen.


Ilves - SJK Pirkkahallissa lauantaina 22.2. kello 14.30. Ottelu on nähtävillä suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia